Miller je za AP razkril del zasebnosti, ki jo navadno ljubosumno skriva. Foto: Twitter
Miller je za AP razkril del zasebnosti, ki jo navadno ljubosumno skriva. Foto: Twitter
Tale akrobacija na tekmi v Banskem ga je stala konca sezone. Foto: EPA
Čas s hčerko preživlja v San Diegu, kjer ima tudi zasidrano ladjo. Foto: Facebook

Ameriški smučarski zvezdnik temu prišteje še nakupovanje, igranje v parku, kuhanje makaronov z brokolijem in opazovanje morskih tjulnjev s svojega čolniča. Vse to zato, ker je to všeč njegovi štiriletni hčerki.

Vse, kar si izmisli Neesyn Dacey, je večni upornik belega cirkusa Bode več kot pripravljen storiti.
Te strani 34-letnega Millerja javnost ne pozna. Petkratni dobitnik olimpijskih medalj ceni te drobne trenutke s svojo hčerko in je zaradi njih pripravljen popolnoma zanemariti treninge. On pravi temu - zorenje.
V iskanju popolnosti
Odkar je 19. februarja 2008 prijokala na svet mala Dacey, bi za Millerja sicer težko rekli, da se je ravno popolnoma spremenil, je pa malce korigiral svoj način razmišljanja. Zdaj se namreč najboljši ameriški smučar zaveda, da so pomembnejše stvari od obvladanja ledenih prog.

Desetletja je iskal popolno vožnjo, a je zdaj odkril, da je popoln dan lahko tako preprost kot ležanje na svoji ladji, medtem ko prebira hčerki pravljice. "Nedvomno je ona zdaj moja prioriteta," je povedal Miller v intervjuju za AP ob ameriškem očetovskem dnevu. "Ob njej se malce bolj zavedam stvari, ki jih počnem, in kako se obnašam." Še vedno je sicer na smučeh vratolomen, a zdaj se zaveda, da lahko sem ter tja vseeno pritisne na zavoro, pa s tem ostane zvest samemu sebi. "Zdaj sem zrel, zdaj me ne moti igrati bolj taktično."

"Včasih je delal kar je hotel, kadar koli je hotel. Zdaj obstaja zanj nekaj, kar je pomembnejše - njegova hčerka. To je zdaj njegova prioriteta. In to jemlje v ozir pri vsaki stvari, ki jo počne. Zaradi hčerke zdaj res blesti," pove Bodejeva starejša sestra Kyla, sama mati treh otrok. "Nikdar me ni prosil za pomoč, zadnjič pa je prišel do mene in mi rekel, če mu lahko pomagam. Osupnila sem - kako to misliš, če ti lahko pomagam? Pa mi je rekel, da potrebuje pomoč biti dober starš."

Mati ostaja skrivnost
Tisto sezono, ko se je rodila Dacey, je bil na tem, da osvoji skupni seštevek svetovnega pokala, a se je odločil, da je pomembneje, da je v Kaliforniji pri njenem rojstvu. Po tekmi v Zagrebu se je vkrcal na letalo in šel naravnost v porodnišnico, od tam pa spet na tekmo v Vancouver. "Nekako mi je zneslo," se namuzne Miller.

Da Dacey obstaja, so izbrskali avstrijski mediji. Kdo je njena mama, ostaja skrivnost - in Miller se močno trudi, da bi tako tudi ostalo. Hoče namreč obvarovati njeno zasebnost. Se pa je Daceyjina mama pred kratkim poročila in se odselila malce severneje - kar pa za Millerja ni problem, saj lahko svojo 21-metrsko ladjo zasidra kjer koli.

Kmalu se bo moral 33-kratni zmagovalec, ki je lansko sezono skrajšal zaradi poškodbe kolena, znova napotiti na bela pobočja. Februarja so ga operirali, koleno pa se šele zdaj počasi vrača v normalo stanje. Čeprav se Bode naglo približuje starosti, ko večina tekmovalcev smuči že postavi v kot, ga smučanje še vedno zabava. Kljub temu pravi, da o olimpijskih igrah 2014 v Sočiju ne razmišlja. "Mislim, da so bile štiri olimpijske igre verjetno dovolj. Do petih je še daleč, jih pa ne izključujem, če bom zagret, zdrav in ne bom imel drugih obveznosti," pravi.