Po ločitvi od Katie Holmes prihajajo na dan nove in nove podrobnosti o njegovi obsedenosti s scientologijo, ki ji je pripravljen podrediti vse pore svojega življenja. Foto: EPA
Po ločitvi od Katie Holmes prihajajo na dan nove in nove podrobnosti o njegovi obsedenosti s scientologijo, ki ji je pripravljen podrediti vse pore svojega življenja. Foto: EPA
Nazanin Boniadi
Nazanin Boniadi je bila v razmerju s Tomom od novembra 2004 do januarja 2005, nato pa je storila usodno napako. Foto: EPA

Nova številka revije Vanity Fair je prinesla udarno zgodbo iz leta 2004, ki opisuje, kako si je sam vrh Scientološke cerkve zadal pomembno misijo - poiskati primerno ženo za njihovega slavnega člana, hollywoodskega igralca Toma Cruisa, ki se je tik pred tem razšel s Penelope Cruz.

Celoten proces iskanja neveste je nadzirala Shelly Miscavige, žena vodje Scientološke cerkve Davida Miscaviga - igralke so uradno povabili na avdicijo za nek film, nato pa so jim tam začeli postavljati vprašanja o tem, kakšen se jim zdi Tom Cruise. V ožji izbor naj bi prišli tudi vroči igralki Sofia Vergara in Scarlett Johansson, nato pa so se odločili za Nazanin Boniadi.

Užalila vodjo ...
V Iranu rojena in v Londonu vzgojena scientologinja se jim je zdela odlična "partija" za zvezdnika, zato se je novembra 2004 lahko začela sestajati z njim. A predtem jo je čakalo še veliko dela. Najprej so ji ukazali, naj se znebi zobnega aparata, rdečih pramenov v laseh in ... svojega fanta, nato pa so jo vsak dan čakali še pogovori z visokimi predstavniki Scientološke cerkve, v katerih so jo zasliševali o podrobnosti njenega zasebnega življenja.

Prvi mesec dni njunega razmerja naj bi bil idiličen, nato pa je Boniadijeva nekega dne med pogovorom vodjo Davida Miscaviga prosila, naj ponovi nek stavek in pravljice je bilo v trenutku konec. Cruise je namreč to interpretiral tako, kot da je spoštovanega vodjo s tem zelo užalila, zato je do nje postal povsem hladen.

... in spregovorila o podrobnostih
Boniadijevo so nato poslali v scientološki center na Floridi, kjer pa je storila še večjo napako - zlomila se je in se nekemu članu centra zaupala zaradi zlomljenega srca, ta pa jo je prijavil cerkvenim predstavnikom, ki so jo nemudoma kaznovali. Za kazen je morala v centru z zobno krtačko čistiti stranišča, drgniti ploščice in kopati jarke, nato pa so jo poslali na ulico prodajat knjigo naukov ustanovitelja Scientološke cerkve Rona Hubbarda.

Pri Tomu ni imela več niti najmanjših možnosti za poroko. Kmalu za njo pa je prišla Katie Holmes. In ostala šest let, preden je pobegnila.