Yolanda Pecoraro je bila vzgojena v scientološkem duhu - kot nalašč za Toma. Foto: Uradna spletna stran igralke
Yolanda Pecoraro je bila vzgojena v scientološkem duhu - kot nalašč za Toma. Foto: Uradna spletna stran igralke
Katie Holmes in Tom Cruise
Katie Holmes in Tom Cruise sta se poročila leta 2006. Foto: EPA
Scientologija
Tom se je scientologiji popolnoma predal. Foto: EPA

27-letna temnolaska, ki ima nikaragovske in italijanske korenine, je scientologijo, ki ji je popolnoma predana, začela preučevati že pri 13 letih, saj so pripadniki te cerkve tudi njeni starši, prav zato pa naj bi 50-letni Cruise z njo načrtoval celo poroko.

"Škandal, ki ga je z nenadno ločitvijo povzročila Katie Holmes, je pošteno razburkal Scientološko cerkev, zato bo Tomova naslednja nevesta zagotovo prišla od znotraj, saj želijo popraviti svoj ugled v očeh javnosti," je za National Enquirer zatrdila Margery Wakefield, ki je bila vidna članica Scientološke cerkve več kot desetletje. "Yolanda je prava scientološka princesa in kot nalašč za Toma," je dodala.

Pecoraro in Cruise naj bi se se namreč sestajala že v preteklosti, spoznala sta se leta 2004 na odprtju novega scientološkega centra v Španiji, postavna temnolaska pa je ameriškega igralca popolnoma očarala, zato naj bi ji nato tudi plačal drag scientološki tečaj v hollywoodskem Celebrity Centru.

Scientologija na prvem mestu
Konec junija je javnost presenetila novica, da se Katie Holmes, ki je zaslovela z vlogo v seriji Simpatije, po slabih šestih letih zakona ločuje od Toma Cruisa, zato so vsi napovedovali umazano ločitveno vojno in bitko za skrbništvo nad njuno hčerko Suri. A že čez nekaj dni so njuni odvetniki sporočili, da so dosegli dogovor - podrobnosti dogovora niso razkrili, tabloidi pa namigujejo, da je Katie dobila polno skrbništvo, v zameno za to pa se je zavezala, da o zloglasni Scientološki cerkvi ne bo črhnila niti besede.

Tom je bil vzgojen v duhu katoliške vere, v scientologijo pa ga je leta 1990 vpeljala njegova prva žena Mimi Rogers. Postal je eden najglasnejših in najbolj gorečih zagovornikov te vere, bil naj bi celo drugi ali tretji mož v organizaciji. Agresivno je lobiral, da bi bila scientologija priznana v Evropi, in leta 2005 je pariški mestni svet razkril, da se je obrnil celo na samega predsednika Sarkozyja, mestni svet pa je bil nad njegovo vojaško gorečnostjo tako presenečen, da so igralcu prepovedali nadaljnje sodelovanje z njimi. V Scientološko cerkev je seveda vpeljal tudi svojo ženo, še večje načrte pa naj bi imel s Suri in prav zato naj bi se Katie najbolj prestrašila.

Vse Tomove ženske
Yolanda Pecoraro pomislekov glede scientologije seveda nima, zato poznavalci napovedujejo, da bo zagotovo postala Tomova četrta žena. Pred Katie Holmes je bil namreč poročen še z igralkama Mimi Rogers in Nicole Kidman. Z Rogersovo sta se ločila leta 1990, nato pa je njegova žena postala visoka rdečelasa Avstralka Nicole Kidman - od Toma je Nicole večja kar 10 centimetrov. Posvojila sta dva otroka - Isabello in Connorja - in se ločila leta 2001. Za njun razpadli zakon naj bi bila kriva španska igralka Penelope Cruz, njuno razmerje pa se je končalo po treh letih in enem skupnem filmu - Vanilla Sky. Za Penelope je prišla lepa kolumbijska manekenka in igralka Sofia Vergara, v 80. in 90. letih pa so Toma povezovali še s Heather Locklear, Cher, Rebecco de Mornay, Melisso Gilbert in Patti Scialfa.