Foto: Reuters
Foto: Reuters

V torek, ko je knjiga izšla, je bilo v ZDA, Kanadi in Veliki Britaniji prodanih skupno 1,43 milijona izvodov, kar zajema tudi izdaje s trdimi platnicami, tudi v elektronski in zvočni obliki, je v New Yorku v sredo po krajevnem času sporočila založba, ki je sprva sicer poročala, da so prvi dan prodali 400.000 izvodov.

Sorodna novica Avtobiografija princa Harryja na policah. Dianin butler: Princesa bi bila zgrožena.

V knjigi spominov, ki je bila napisana s pomočjo pisatelja J. R. Moehringerja, Harry na 410 straneh razkriva številne dogodke in pikantne podrobnosti iz svojega življenja, med drugim, kako ga je starejši brat William fizično napadel, kako je izgubil nedolžnost in užival mamila.

Nekatere najzanimivejše podrobnosti iz knjige so v javnost pricurljale že pred uradnim izidom knjige. Vendar pa to očitno ni škodilo prodaji, prej nasprotno, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Sorodna novica Princ Harry medije znova obtožuje laganja, recenzenti do knjige niso najprizanesljivejši

V primerjavi s Harryjevo knjigo Spare je bila prodaja drugih uspešnic omenjene založbe naravnost "skromna". Knjiga nekdanjega ameriškega predsednika Baracka Obame Obljubljena dežela je bila prvi dan v ZDA in Kanadi prodana v več kot 887.000 izvodih. Spomini njegove žene Michelle Obama z naslovom Becoming, ki jih je prav tako izdala založba Penguin Random House, pa so na dan izida v ZDA in Kanadi prodali v več kot 725.000 izvodih.

Gina Centrello, predsednica Random House Group, je Harryjeve spomine opisala kot iskrene, pogumne in intimne. Spare je po njenem mnenju zgodba o nekom, za katerega ste mislili, da ga že poznate. "Toda zdaj lahko resnično razumemo princa Harryja skozi njegove lastne besede," je pojasnila Centrello.

Kralj na Škotskem. Foto: Reuters
Kralj na Škotskem. Foto: Reuters

Karel III. zadeve ni komentiral
Britanski kralj Karel III. se je danes prvič pojavil v javnosti od objave spominov in televizijskih intervjujev svojega sina Harryja, v katerih obtožuje njega in druge člane kraljeve družine.

Kralj je obiskal škotsko vasico, kjer se je srečal s predstavniki lokalne skupnosti, piše Reuters.

Tudi princ William in njegova žena Catherine sta se vrnila k opravljanju dolžnosti, ki jima pritičejo kot članoma britanskega dvora. Obiskala sta bolnišnico v severni Angliji, fotografom pa sta pomahala nasmejana.

Za zdaj Buckinghamska palača še ni komentirala Harryjevih razkritij.

Princ William in Catherine sta obiskala eno izmed bolnišnic v severni Angliji. Foto: Reuters
Princ William in Catherine sta obiskala eno izmed bolnišnic v severni Angliji. Foto: Reuters