Tele roke bi že na prvi pogled prej pripisali Rafaelu Nadalu kot pa Andyju. Foto: EPA
Tele roke bi že na prvi pogled prej pripisali Rafaelu Nadalu kot pa Andyju. Foto: EPA
Andy Roddick
Če že njegovih rok, pa bi Andyju prav prišel vsaj delček Nadalove sposobnosti igranja na pesku. Foto: EPA

Ko se je simpatični Američan zagledal na naslovnici zadnje številke revije Men's Fitness, je namreč opazil, da so njegovi bicepsi videti sumljivo "napumpani".


Nadal je klical. Hoče svoje roke nazaj.

"Nisem vedel, da se ponašam z 22-inčnimi nabildanimi mišicami in rojstnim znamenjem na desni roki, ki po potrebi izgine," je 24-letni Roddick zapisal v svoj blog potem, ko je videl majsko številko Men's Fitnessa, ki jo na naslovnici krasi Andy s telesom, ki je bil precej opazno umetno napihnjen, poroča časnik New York Post.

"Naslovnico sem prvič videl, ko sem pristal na letališču v Rimu, kjer je potekal teniški masters. Bilo je precej smešno. Takoj sem pomisli, da morda Rafael Nadal (španski teniški kolega, znan po svojih izrazito mišičastih rokah, op. a.) hoče svoje roke nazaj," še poroča Američan.

Predstavniki Men's Fitnessa so za Post priznali, da so na fotografiji sicer res rahlo okrepili Roddickove roke, a da ni šlo za fotomontažo Andyjeve glave na nekem drugem telesu.

Ponovno boleč poraz na pesku
A kakor koli že, Roddick ima trenutno precej večje skrbi kot potvorjena slika. Prvi mož ameriškega tenisa, ki je trenutno na tretjem mestu ATP-lestvice, je v torek izgubil že v pvem krogu Roland Garosa, Odprtega prvenstva Francije.

Po svoji predstavi je večni optimist Roddick novinarjem dejal, da je iz grenke izkušnje vseeno potegnil nekaj pozitivnih stvari. Prvič v 30 letih ne bo v drugem krogu tekmovanja za grand slam niti enega ameriškega igralca.

K. S.