Michael Douglas in Catherine Zeta-Jones sta poročena od leta 2000 in imata dva otroka, sina Dylana in hči Carys. Foto: Reuters
Michael Douglas in Catherine Zeta-Jones sta poročena od leta 2000 in imata dva otroka, sina Dylana in hči Carys. Foto: Reuters

41-letna valižanska igralka se je v zadnjem letu spoprijemala z velikim stresom, ko je njen mož izvedel, da ima raka na grlu. Ko se je v njunem življenju končno začelo kazati sonce (Douglas je raka le prebolel), pa se je poslabšalo njeno zdravje.

Zaradi stresa je postala zelo razdražljiva, zato se je po pomoč zatekla k zdravnikom, ki so ji diagnosticirali lažjo obliko bipolarne motnje in jo prejšnji teden napotili na zdravljenje na kliniko za duševne bolezni v Connecticutu, je sporočila njena tiskovna predstavnica Cece Yorke in dodala: "Zdaj se počuti že veliko bolje in se veseli, da bo še ta teden nadaljevala snemanje pri dveh novih filmih."

Pri blažji obliki so daljša obdobja depresije
Bipolarna motnja tipa II je sicer blažja oblika t. i. manične depresije, ki pa se od nje razlikuje predvsem po tem, da ni takšnega nihanja razpoloženja, bolniki so "le" razdražljivi, težko se zberejo in opravljajo vsakdanje delo, vendar nimajo težav pri osnovnih opravilih. Obdobja depresije so običajno veliko daljša kot obdobja manije. To obliko manične depresije sicer lahko sprožijo velike spremembe in povečan stres.

Kot je znano, se je Catherinin mož, oskarjevec Michael Douglas zadnje leto bojeval z rakom na grlu in po pol leta intenzivne kemo- in radioterapije so zdravniki januarja le potrdili, da je (za zdaj) zdrav.