Zakonca prekipevata od optimizma, da bosta tudi to težavo premagala skupaj. Foto: Reuters
Zakonca prekipevata od optimizma, da bosta tudi to težavo premagala skupaj. Foto: Reuters
Michael Douglas
Še maja je v Cannesu predstavljal novi izdelek Wall Street - Money Never Sleeps. Foto: EPA

65-letni filmski zvezdnik svoje bolezni ne skriva, saj je o njej spregovoril tako v televizijski oddaji Davida Lettermana kot za revijo People. Dejal je, da je prvi simptom, da nekaj ni v redu, opazil poleti, ko je dobil hudo vnetje grla, nato pa so se pojavile še bolečine v ušesu. Diagnoza je bila skrb vzbujajoča: rak na korenu jezika se je razvil do četrtega stadija, kar pomeni, da je bilo treba nemudoma začeti zdraviti. Vzrok: kajenje in uživanje alkohola.

"Kar naprej je utrujen"
Čeprav se Michael dobro drži, pa je bolezen šokirala njegovo ženo, 40-letno valižansko igralko Catherine Zeta-Jones, ki ni skoparila s kritikami na račun zdravnikov, da bolezni tako dolgo niso odkrili. Michael je namreč obiskal kar nekaj specialistov, preden jim je le uspelo odkriti, za kaj gre. "Besna sem, ker ga niso odkrili bolj zgodaj. Zaradi bolečin je obiskal veliko zdravnikov, a nihče ni ugotovil ničesar."

Dodala je, da je bolezen Michaela zelo utrudila, saj je običajno kljub 65 letom prekipeval od energije, zdaj pa zdravljenje zahteva svoj davek. "Najtežje mi je, ko ga vidim tako izčrpanega, saj se prej nikoli ni ustavil, vedno je samo delal in delal." Razkrila pa je, da je žalostno novico kar sam povedal njunima otrokoma, 10-letnemu Dylanu in 7-letni Carys. "Usedel se je k njima in jima dejal: Poslušajta, očka ima raka."

"Morda bi tudi sama mogla biti močnejša, a ne prenesem pogleda na tako izčrpanega moža. Še vedno si ne želim priznati, kaj se mu je zgodilo, kljub temu pa mu ponudim roko vedno, ko pride domov. Kaj pa bi imel od mene, če bi vse dni prejokala zaprta v sobi?"

Naj se leto 2010 čim prej konča
Douglas je za revijo People še razkril, da je njegova bitka z rakom le vrh ledene gore oziroma še ena v vrsti slabih novic, ki so se mu zgodile letos. Predtem so namreč njegovemu najstarejšemu sinu Cameronu dosodili petletno zaporno kazen zaradi prekupčevanja z mamili, poleg tega pa je proti njemu tožbo vložila še nekdanja žena Diandra, ki zahteva 50 odstotkov njegovega zaslužka od filma Wall Street 2: Money Never Sleeps.

A Catherine nad možem ne obupuje: "Če kaj, ima Michael moč, zato bo vse težave prebrodil."