Slavica in Bernie Ecclestone sta poročena 24 let. Foto: EPA
Slavica in Bernie Ecclestone sta poročena 24 let. Foto: EPA
Družina Ecclestone
Slavica in Bernie s hčerkama. Foto: EPA
Slavico moti Bernijeva obsedenost z delom. Foto: EPA

Tako so v pisni izjavi zapisali njeni londonski odvetniki. Pravni strokovnjaki so ocenili, da bo to ena izmed največjih ločitev (glede na višino premoženja) v zgodovini razvez.

Še vedno privlačna 50-letnica je vložila zahtevek za ločitev po 24 letih zakona. Zapustila je domačo hišo, "v katero se ne namerava več vrniti", je včeraj pozno popoldne sporočil njen predstavnik. Očitno Berniju Slavice ni uspelo prepričati v nasprotno. Še pred dnevi je namreč ločitev zanikal.

"Obveščamo vas, da je gospa Ecclestone vložila zahtevo za ločitev. Prosimo vas, da spoštujete njeno zasebnost in zasebnost njenih otrok," se je glasilo sporočilo za javnost, ki je naredilo konec vsem govoricam glede ločitve prvega para formule 1. Izjava je na laž postavila tudi Bernija, ki je novinarjem zatrjeval, da se je Slavica izselila iz hiše zaradi službenih obveznosti in da se vrne do božiča.

Začenja se delitev premoženja
Pred Slavico in Bernijem je zdaj delitev premoženja, ki bo, če si bosta (kmalu nekdanja) zakonca začela metati polena pod noge, zelo težavna in dolgotrajna. Večino bogastva, ki se ocenjuje na vrednost 2,4 milijarde funtov, namreč upravlja Slavica, zato so jo v britanskih medijih že poimenovali nova Heather Mills. Slednja se je v ločitvenem postopku od Beatla Paula McCartneyja prislužila pravo bogastvo.

Nova Heather Mills?
Po britanskih zakonih ženi pripada do 50 odstotkov premoženja, vendar pa bi si lahko Slavica izborila še več. Če se bo odločila za pravno vojno, bi lahko dobila tudi dve tretjini Ecclestonovega bogastva, ocenjujejo britanski pravni strokovnjaki. Slavico zastopa znana odvetnica Liz Vernon, ki je postala slavna pred štirimi leti, ko je v ločitvenem postopku zastopala nekdanjo soprogo takrat nogometaša Arsenala Raya Parloura in dosegla visoko vsoto.

Nekateri mediji poročajo, da naj bi Slavica in Bernie že dosegla sporazum, da bo naslednja štiri leta Slavica dobivala tretjino Bernijevega zaslužka.

Zakon ni bil idealen
Slavica je že v preteklosti v nekaterih intervjujih izrazila rahlo nezadovoljstvo z možem. Pred dvema letoma je dejala, da kljub velikemu bogastvu, na katerega se je navadila in v njem uživa, v zakonu ni vedno vse tako lepo, še posebej je negodovala nad moževim delom, saj naj njej ne bi posvečal veliko pozornosti. V 24 let trajajočem zakonu sta se jima rodili dve hčerki.

A. M.