Je Lindsay resnično obrnila nov list? To bo pokazala prihodnost. Foto: EPA
Je Lindsay resnično obrnila nov list? To bo pokazala prihodnost. Foto: EPA
Shawn Holley in Lindsay Lohan
Z odvetnico Shawn Holley sta toliko časa preživeli skupaj, da jo je Lindsay označila že za svojo dobro prijateljico. Foto: EPA

27-letna igralka je v pogovoru s kraljico pogovornih oddaj Oprah Winfrey dejala, da je bil njen šesti odhod na kliniko za odvajanje končno uspešen, saj jo je vrnil na prava pota. "Spet se počutim izpopolnjeno in bolj kot vse drugo se želim obdržati v tem stanju. Da mi to uspe, bom naredila vse, kar je treba, občutek je neverjeten," je dejala zvezdnica, ki je bila oblečeno v oranžno obleko, svetle lase pa je imela spete.

Kokain vzela 10- do 15-krat
Lindsay, ki je zaslovela že v otroških letih, je program odvajanja, ki ji ga je po nizu prekrškov naložilo sodišče, končala julija, terapijo pa mora obiskovati še prihodnje leto. Oprah je razkrila, da je bila njena najljubša "zabava" alkohol, prvič pa je tudi odkrito dejala, da je alkoholičarka. Priznala je tudi odvisnost od adderalla, zdravila na recept, ki ga predpisujejo v primeru narkolepsije in motenj pozornosti zaradi hiperaktivnosti. O drugih snoveh ni govorila, omenila je le kokain, h kateremu pa naj se ne bi zatekla več kot 15-krat.

Pred tem je večkrat dejala, da je to drogo preizkusila največ petkrat. "Strah me je bilo, da me bodo ljudje obsojali," je pojasnila laž, ob tem pa dodala: "A naslednji dan se nikoli nisem počutila dobro, kar mi je dalo izgovor, da sem še več pila. Verjetno sem ga prav zato vzela. Kokain gre z roko v roki s ponočevanjem in alkoholom."

"In na čem si v teh dneh?" jo je vprašala voditeljica, Lindsay pa je odgovorila: "Na vitaminih, le na vitaminih." "In kaj bo tokrat drugače?" je bilo naslednje vprašanje, odgovor pa: "Ne bom jemala adderalla. To je velika stvar. Odvisna sem bila od teh tablet, saj so me zdravniki prepričevali, da mi pomagajo, da sem z njim bolj prizemljena."

"V zaporu sem samo bila"
Dodala je, da se zaveda svojih spodrsljajev, za katere pa prevzema polno odgovornost. Prepričana je, da je temno obdobje v njenem življenju za njo in da lahko povsem spremeni tok dogodkov. Priznala je še, da si je želela dobiti zaporno kazen, saj je podzavestno s tem klicala na pomoč. "Moje življenje je bilo kaos, ves čas se je okoli mene dogajalo toliko stvari. Zato sem si podzavestno želela v zapor, kjer bi imela mir, sedela bi in samo 'bila'."

Govorila je tudi o tem, kako je s svojimi dejanji osramotila svojo družino, da se zaveda, da verjetno nikoli več v življenju s prijatelji ne bo smela spiti kozarca alkoholne pijače in da se je zatekla tudi k duhovnosti. "Odločila sem se, da bom živela tukaj in zdaj, za vsak trenutek posebej. Kakor koli klišejsko se že sliši, ne bom gledala naprej, saj nimam nadzora nad prihodnostjo. Pomemben je današnji dan, sedanjost. Ne potrebujem več nenehnega premikanja, dogajanja in substanc, da bi občutila kaj posebnega. Vse imam tukaj pri sebi."

Med enournim pogovorom se je na zaslonih večkrat prikazal oglas za kliniko Cliffside Malibu, ki jo Lindsay tako hvali. V svoje znanje in terapijo so tako prepričani, da stoodstotno jamčijo za uspeh.