Glasbenica je pred kratkim v Londonu predstavila svoj muzikal z naslovom Tina, ki predstavlja njeno viharno 50-letno glasbeno kariero. Foto: EPA
Glasbenica je pred kratkim v Londonu predstavila svoj muzikal z naslovom Tina, ki predstavlja njeno viharno 50-letno glasbeno kariero. Foto: EPA

Craig Turner je bil nepremičninski agent, bil pa je starejši izmed dveh Tininih bioloških sinov. Obdukcija sicer še ni končana, po prvih podatkih pa naj bi šlo za samomor.

Glasbenici se je starejši sin rodil pri 18 letih, njegov biološki oče pa je bil saksofonist Raymond Hill. Ko se je Turnerjeva poročila z Ikom Turnerjem, ga je ta posvojil, potem pa se jima je rodil še zdaj 57-letni sin Ronnie, Tina pa je posvojila zdaj 59-letnega Ika mlajšega in 58-letnega Michaela - oba Ikova biološka sinova.

78-letna pevka družinske tragedije za zdaj še ni komentirala, je pa bila nekaj ur pred sinovo smrtjo v Parizu, kjer se je udeležila modne revije znamke Georgio Armani na pariškem tednu mode, še poroča ameriški tabloid People.

Turnerjeva je sicer večkrat spregovorila o tem, kako jo je Ike, ki je sicer leta 2007 umrl, večkrat zlorabljal. V pogovoru z Oprah je pred leti razkrila, da je to vplivalo predvsem na Craiga, ki je bil zelo čustven otrok. "Čisto vedno je vse to zelo žalostno opazoval," je pojasnila. "Enkrat, ko me je Ike pretepal, je Craig potrkal na vrata in vprašal, ali sem v redu. Takrat sem si želela samo tega, da bi me vsaj doma pustil pri miru, da otrokom tega ne bi bilo treba poslušati."

Če čutiš hudo duševno stisko ali imaš samomorilne misli, poišči strokovno pomoč v organizacijah, ki nudijo neposredno pomoč. Lahko se obrneš na svojega osebnega zdravnika ali na:

• 112 – Center za obveščanje (za takojšnjo nujno pomoč)

• 116 123 – Zaupni telefon Samarijan in Sopotnik (24h/dan)

• 116 111 – TOM – telefon za otroke in mladostnike (vsak dan med 12. in 20. uro)

• 01 520 99 00 – Klic v duševni stiski (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj)

• 031 233 211 – Ženska svetovalnica – krizni center (24h/dan)

www.tosemjaz.net – pomoč za mlade

www.zivziv.si – spletna postaja za razumevanje samomora

Za odrasle so v zdravstvenih domovih brezplačno na voljo delavnice Podpora pri spoprijemanju z depresijo. Prav tako so na voljo brezplačna svetovanja v svetovalnicah Posvet:

• 031 704 707, info@posvet.org – Psihološke svetovalnice Posvet v naslednjih krajih: Ljubljana, Kranj, Postojna, Nova Gorica, Murska Sobota, Slovenj Gradec, Sevnica in Koper (za naročanje pokličite od ponedeljka do petka med 12. in 19. uro)

• 031 778 772, svetovalnica@nijz.si – Psihološki svetovalnici Posvet v Celju in Laškem (za naročanje pokličite od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro)