Aktualno
link
Ameriška prva dama Michelle Obama se je pisno zahvalila slovenskemu akademskemu slikarju Miku Simčiču, ki ji je za abrahama naslikal portret hčerk Malie in Sashe.
Iz sveta znanih
link
Boris Becker v Ljubljani: "Po tenisu sem se usmeril v ženske - slaba poslovna odločitev"
33
1. oktober 2014 ob 11:35 Kot najstnik si je po sobi lepil plakate Jamesa Deana, zunaj teniškega igrišča je rad provociral z impulzivnimi izjavami, ki so ga z njegovo prepoznavno igro in izstrelitvijo med teniške zvezde pri ...
Več novic ...
Zanimivosti
link
Foto: V Brdih trgali Kitajci
36
30. september 2014 ob 09:02 V vinski kleti Goriška Brda so kljub vsem težavam z dežjem potrgali za desetino več grozdja kot lani.
Več novic ...
Avtomobilnost
link
XL sport z dvovaljnikom iz Ducatija
1. oktober 2014 ob 23:40 Volkswagen je na predvečer odprtja avtomobilskega salona v Parizu presenetil s konceptom XL sport, ki ima pod motornim pokrovom najzmogljivejši dvovaljni agregat.
Več novic ...
Družabna kronika
link
Manica J. Ambrožič: Nogomet odpira številna vrata
20
1. oktober 2014 ob 10:33 Njena največja motivacija je perfekcionizem. Ta jo žene tako v televizijskem studiu pred kamero kot v domači kuhinji pri peki potice. Manica J. Ambrožič.
Več novic ...
Glasba
link
Kako zveni pesem Rolling in the Deep, ko jo zapoje Aretha?
3
1. oktober 2014 ob 09:27 Kraljica soula Aretha Franklin bo konec meseca izdala album uspešnic, ampak ne svojih, pač pa bo nanj uvrstila pesmi Barbare Steisand, Adele, Sinead O'Connor in drugih znanih pevk.
Več novic ...
Moda
link
Foto: Manekenke kot feministične protestnice
7
1. oktober 2014 ob 16:44 Kontroverzni modni oblikovalec Karl Lagerfeld je v Parizu pripravil prav posebno modno revijo za Chanel, ki je imela feministično noto.
Več novic ...
Hrana in pijača
link
Kostanj v različnih oblikah je prava jesenska poslastica
29. september 2014 ob 08:10 Le kdo se mu lahko upre, ko tako mamljivo zadiši na ulici ali doma. Poleg trganja grozdja je nabiranje kostanja zagotovo opravilo, značilno za jesenske dni.
Več novic ...
Časovni stroj
link
Piše se leto 1994 ... 20 let od prvenca Oasis, arogantnih kraljev britpopa
20
30. avgust 2014 ob 07:32 Za začetke britpopa, ki je tako zaznamoval koncept "Cool Britanie", sicer veljata singla Popscene skupine Blur in The Drowners skupine Suede. Oba sta izšla leta 1992.
Več novic ...
Šala dneva
PREMOŽNI
Zdravnik je opravil hišni pregled in rekel očetu:
  • Vaša hči je slabokrvna. Predpisal ji bom železo.
  • Gospod zdravnik, zakaj pa železo? Mi smo vendar premožni, predpišite ji zlato!

NEZASLIŠANO
Žena bere neko zbirko poezij. Nenadoma vzklikne:
  • Bojan, poglej! Neki Jenko je objavil pesem, ki si mi jo ti napisal pred tridesetimi leti!
Arhiv ...

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Anketa

Ste kdaj obiskali koncert Modrijanov?

Da, to je bil eden najboljših koncertov, kar sem jih kdaj obiskal/-a.
Da, ampak zgolj zaradi prijateljev.
Ne, ker ne poslušam narodno-zabavne glasbe.
Ne, in ni mi jasna evforija okoli njih.
Drugo.
Arhiv
Video dneva
OneRepublic ozavešča svet o cistični fibrozi

Skupina OneRepublic predstavlja pesem I Lived. Glavna zvezda videospota za skladbo je Bryan Warnecke, najstnik, ki ima cistično fibrozo. Gre za avtosomska recesivno genetsko bolezen, ki prizadeva eksokrine žleze, ki izločajo sluz zlasti v dihalnih poteh, pljučih, trebušni slinavki in črevesju. Z razvojem medicinske stroke se življenjska doba in kvaliteta življenja bolnikov, obolelih s cistično fibrozo, bistveno izboljšuje. Zadnji podatki kažejo, da je povprečna življenjska doba bolnikov, ki obolevajo za to boleznijo, 36 let.


Več videev ...
Igre na srečo
Horoskop
Kazalo