Foto:
Foto:
Ameriški vojaki pred Faludžo.
Iraški policisti so pogosta tarča napadov upornikov.

Po besedah očividcev najhujši boji na tleh potekajo v vzhodnem in zahodnem predelu mesta, tudi okoli mosta čez Evfrat.

Po poročanju CNN-a so ameriški vojaki zasedli osrednjo bolnišnico zunaj Faludže. Verjetno so se začeli odločilni boji za prevlado v mestu.

Iraški premier Ijad Alavi je pred tem v državi za 60 dni razglasil zredne razmere. Te veljajo za vse dele Iraka, razen za kurdski severni del. Alavi si na vse kriplje prizadeva za mirno rešitev v Faludži, vendar, kot kaže, zaman.

Ubitih 22 policistov
V mestu Hadita na zahodu Iraka so uporniki napadli policijsko postajo in ugrabili 21 policistov, ki so jih pozneje ubili. Uporniki so napadli tudi policijsko postajo v bližnjem mestu Haklanija in ubili visokega policijskega uradnika.

Napadalci so vdrli v policijsko postajo v Haditi, ki so jo pred tem napadli z granatami in izstrelki, spopad pa je trajal uro in pol.

Odgovornost za napad je prevzela skupina jordanskega skrajneža Abuja Musaba Al Zarkavija.

Finančni minister preživel atentat
Iraški finančni minister Abdel Abdul Mahdi je poskus atentata v Bagdadu preživel brez poškodb. Pred njegovim domom v Bagdadu je namreč eksplodiral avtomobil bomba, pri tem pa sta bila ubita iraški policaj in Mahdijev telesni stražar. Mahdi je vpliven šiitski politik.