Aston martin DB10 je povsem vozen, tudi glavni igralec Daniel Craig ga je že preizkusil. Foto: Aston Martin
Aston martin DB10 je povsem vozen, tudi glavni igralec Daniel Craig ga je že preizkusil. Foto: Aston Martin

Najbolj slavni britanski tajni agent James Bond se bo v novem filmu Spectre vozil v športnem aston martinu DB10.
Bond, James Bond, je dobil nov avtomobil, narejen posebej zanj. Na posebnem dogodku v filmskem studiu Pinewood v Londonu so razkrili, da bo tajni agent 007 svet spet reševal v aston martinu.
Napoved dizajna prihodnjih aston martinov
DB10 predstavlja pogled v evolucijo oblikovanja pri britanskem proizvajalcu eksotičnih avtomobilov. Deležni ga bodo prihajajoči modeli, ki bodo na cesti izzvali porscheja 911. Šefu oblikovanja pri Aston Martinu Mareku Reichmanu je pri oblikovanju vozila pomagal celo režiser novega filma Sam Mendes.
Šef Aston Martina je ob predstavitvi dejal: "Naša vez z agentom 007 je dolga več desetletij. Začelo se je z legendarnim modelom DB5, DB10 pa je najbolj ekskluzivno vozilo, ki smo ga kadar koli naredili za Bonda. To, da spet sodelujemo s produkcijsko hišo EON, je odlična novica za nas in za vse, ki radi gledajo tajnega agenta za volanom aston martina."
Zmogljiv osemvaljnik
Reichman je še dejal, da bodo DB10 izdelali v omejeni seriji 10 primerkov. Vse bodo uporabili za potrebe novega filma. Več podrobnosti o vozilu, ki bo eden od zvezd v novem filmu Spectre, ta bo premierno v kinu 6. novembra prihodnje leto, bo znanega v prihodnjih mesecih. Znano pa je to, da je DB10 povsem vozen avtomobil, ki ga poganja zmogljivi 4,7-litrski V8 motor, ki je vgrajen v model V8 vantage.
Znano je tudi, da bo glavni igralec Daniel Craig v eni od akcijskih scen na ulicah Rima vozil fiat 500.
Aston Martin in James Bond
Hitri in ekskluzivni avtomobili so zaščitni znak filmov o Jamesu Bondu. Tajni agent že dolgo prisega na ime Aston Martin, znamko, ki je pustila najbolj prepoznaven podpis agenta 007. Med najbolj znanimi modeli sta aston martin DBS iz filma Casino Royale in Quantum of Solace ter aston martin DB5, ki se pojavlja v več nadaljevanjih.