Podobe vseh 16 kandidatov, ki se jim je uspelo uvrstiti v 2. krog oddaje Misija Evrovizija. Foto: MMC RTV SLO/Tina Hacler
Podobe vseh 16 kandidatov, ki se jim je uspelo uvrstiti v 2. krog oddaje Misija Evrovizija. Foto: MMC RTV SLO/Tina Hacler

Pravzaprav najboljših 17, saj se dve dekleti predstavljata kot eno - dvojčici Eva & Nika Prusnik, poleg njiju pa so se v 2. krog oddaje Misija Evrovizija uvrstili tudi Sara Jagrič, David Matiči, Maja Založnik, Barbara Vauda, Manuela Brečko, Nika Zorjan, Sarah Senica, Brina Vidic, Klemen Orter, Aljoša Keber, Nadja Irgolič, Flora Ema Lotrič, Nastja Gabor, Eva Boto in Gašper Rifelj.

2. krog oddaje je imenovan tudi Akademija, saj so vsi zgoraj našteti tekmovalci že na akademiji v Termah Olimia, kjer imajo sodniki s kandidati dodatne vaje in priprave za nastop. Učijo jih vokalne tehnike, odrskega nastopa, kandidati pa so postavljeni tudi pred različne izzive. Prva oddaja 2. kroga Misije Evrovizija bo na sporedu že to nedeljo (30. oktobra), v njej pa se bo predstavila prva polovica izbrane šestnajsterice - to bodo Aljoša Keber, Maja Založnik, Sarah Senica, Gašper Rifelj, Eva Boto, Flora Ema Lotrič, Barbara Vauda ter Eva & Nika Prusnik, kar štirje kandidati pa se bodo morali po oddaji posloviti.

Prihodnjo nedeljo (6. novembra) bodo nato na vrsti Sara Jagrič, David Matiči, Manuela Brečko, Nika Zorjan, Brina Vidic, Klemen Orter, Nadja Irgolič in Nastja Gabor, tudi po tej oddaji pa bodo morali štirje kandidati pomahati v slovo. Ti dve oddaji skupaj bosta torej dali osmerico najboljših, ki bo šla v boj za vozovnico za Azerbajdžan, ki bo maja prihodnje leto gostil izbor za Pesem Evrovizije, vsak teden pa bo nato v vsaki oddaji izpadel po en kandidat.

Spremljajte Misijo Evrovizijo tudi na:

- Facebooku,

- Twitterju,

- uradni spletni strani.


V fotogaleriji si lahko ogledate vseh 16 kandidatov, ki so si v Misiji Evrovizija pripeli uvrstitev v 2. krog, v zbranih videoposnetkih pa lahko znova slišite, kako in s katerimi pesmimi so se predstavili na odru!


NADJA IRGOLIČ

GAŠPER RIFELJ

KLEMEN ORTER

ALJOŠA KEBER

BRINA VIDIC

FLORA EMA LOTIČ

NASTJA GABOR

EVA BOTO

MANUELA BREČKO

SARAH SENICA

EVA & NIKA PRUSNIK

NIKA ZORJAN

MAJA ZALOŽNIK

BARBARA VAUDA

DAVID MATIČI

SARA JAGRIČ