Foto:
Foto:

Moji stiki z nekdanjimi Armstrongovimi kolesarskimi kolegi so bili zelo kratki in zelo občasni. Šest kolesarjev me obtožuje marsičesa, vendar s temi kolesarji sploh nisem imel nikakršnih stikov, kaj šele, da bi se z njimi karkoli posvetoval.

Nekdanji zdravnik slovitega kolesarja Lancea Armstronga Italijan Michele Ferrari je v intervjuju za televizijsko mrežo Al Jazeera zatrdil, da nikoli ni videl ali bil priča temu, da bi njegov varovanec jemal doping. Ferrari je sicer tudi sam vpleten v več dopinških prekrškov in mu je zaradi njegovega delovanja ameriška protidopinška agencija (Usada) do smrti prepovedala ukvarjanje s športom. Italijan je prepričan, da je žrtev zarote, ko so ga njegovi tožniki očrnili kot žrtveno jagnje, da bi se izognili hujšim sankcijam.

"Vse, kar lahko rečem o preiskavi Usade je, da nimajo prav nikakršnega dokaza proti meni. Očitno je, da gre za slepilni manever. Za nekatere od kolesarjev so s preiskavo dokazali, da so se posluževali dopinga, zdaj pa, da bi se opravili krivde, so se dogovorili z Usado."