Škofjeločanka Nataša Bokal je leta 1991 v Kranjski Gori zmagala na slalomski tekmi za svetovni pokal, osvojila pa je tudi medaljo svetovnega prvenstva v alpskem smučanju. Foto: MMC RTV SLO
Škofjeločanka Nataša Bokal je leta 1991 v Kranjski Gori zmagala na slalomski tekmi za svetovni pokal, osvojila pa je tudi medaljo svetovnega prvenstva v alpskem smučanju. Foto: MMC RTV SLO

Moja Slovenija je sicer nizozemska licenčna oddaja z izvirnim naslovom I love my country. V slovenski različici se vsak teden dve ekipi znanih Slovencev pomerita v šestih igrah, katerih rdeča nit je Slovenija in vse, kar je slovensko.

Bokalova je tako morala preizkusiti svoj spomin, odzivnost, znanje in srečo. Z njo v studiu so bili tudi preostali gostje: pevka Tanja Žagar, igralec Gašper Jarni, radijski in televizijski voditelj Rok Kužel, pevec Marko Vozelj in komedijantka Vesna Pernarčič.

Spodaj si preberite kratek pogovor s smučarko.

Slovenska javnost vas pozna predvsem kot smučarko. Kaj pa ste počeli v zadnjem desetletju?
Najprej sem nekaj časa, mislim, da je bilo dve leti, zdravila poškodbo, zaradi katere sem tudi končala svojo kariero. Potem sem se začela ukvarjati s tem, kar sem počela celo življenje. Ukvarjam se s trenerstvom, treniram otroke. Upam, da bom tudi v tem vsaj podobno uspešna kot prej v tekmovalni karieri.

V oddaji Moja Slovenija na neki način preverijo poznavanje Slovenije in vsega, kar je slovensko. Ali ste se na oddajo kaj posebej pripravljali?
Upam, da bo zadostovalo znanje, ki sem ga osvojila že v šoli in v nadaljnjih letih, saj časa za dodatno pripravljanje ni bilo. Sezona je bila namreč dolga in se je končala šele pred dobrim tednom, tako da, če pošteno povem, mi ni uspelo pogledati še nobene oddaje, tako da sploh ne vem, kaj me čaka.

Ali spremljate aktualno svetovno prvenstvo v hokeju?
Seveda spremljam, kot tudi vse druge športe, če le imam čas. Nimam posebnih favoritov. Navijala sem za to, da se bo našim fantom uspelo uvrstiti nazaj v elitno divizijo.