Blatne skoke v reko Krko bodo zamenjali skoki v bazenski kompleks sredi prestolnice. Foto: MMC RTV SLO/K. K.
Blatne skoke v reko Krko bodo zamenjali skoki v bazenski kompleks sredi prestolnice. Foto: MMC RTV SLO/K. K.
Rock Otočec 2012
Trenutno poteka na strani Facebooka Rock Otočca glasovanje za skupino, ki je bila obiskovalcem najbolj všeč izmed dosedanjih nastopajočih. Tudi to bo vplivalo na letošnji izbor nastopajočih. Razpisan pa je natečaj za še neuveljavljene glasbene skupine. Prve, najcenejše vstopnice bodo na voljo od 31. januarja. Foto: MMC RTV SLO/K. K.


"Če dobiš takšno ponudbo, je ne zavrneš," je dejal Kek o odločitvi za spremembo lokacije. Zatrdil je, da ni bilo težav pri dogovorih z lastniki zemljišča, na katerem je Rock Otočec napisal večino svoje zgodovine.

Po razpravi, ki jo je sprožila novica o selitvi festivala, pa je na svojem Facebook profilu zapisal: "Otočec je najlepši festivalski prostor v Sloveniji. Ima pa nekaj težav s terenom, ki je last Sklada kmetijskih zemljišč in za enkrat ni interesa, da bi kdorkoli vlagal velike zneske v sanacijo površin. Organizatorji se vsako leto srečujemo z velikimi napori, ki so potrebni, da na prizorišču zagotovimo tekočo vodo, elektriko in se borimo z razmočenimi tlemi, ki ogrožajo postavljanje odrov, gostinskih šotorov in dovoz kamionov za glavne nastopajoče. Lani je malo manjkalo, da ni prišlo do prevrnitve kamiona skupine Gogol Bordello, ki je zdrsnil z ozke poti. V tem primeru bi njihov nastop odpadel."

Letos bo tako Rock Otočec potekal v prestolnici - na enem hektarju kopaliških površin z bazeni, pol hektarja travnate površine za koncerte na glavnem odru in na 2,5 hektarja, namenjenih kampiranju.

"Bazenski kompleks omogoča številne nove razsežnosti, dodatne radožive dnevne dejavnosti in nočno uživanje. Skupnih pet hektarjev površin zadostuje vsem pogojem za izvedbo festivala. Razni obbazenske površine in kotički bodo omogočali tudi kaj takega, kar na Otočcu ni bilo mogoče – na primer FKK-plažo," so bile besede Keka, s katerimi je pojasnjeval razloge za selitev.
Na prizorišču trije odri
Po glavnem koncertnem dogajanju bodo delovali trije odri – v zimsko-letnem vrtu didžeji z rokerskimi uspešnicami vseh časov, ob bazenih 'indie chill out pool party' in v dvorani elektronski oder.
Po Prečni Laguna
"Po številnih letih potice na Otočcu je čas, da poskusimo kremšnite," je v svojem značilnem šaljivem tonu zapisal oče Rocka Otočca v napovedi o spremembi kraja dogajanja. Gre za drugo selitev v zgodovini Rocka Otočca. Ta se je prvič preselil leta 1999, ko je festival do leta 2003 potekal na letališču Prečna. Tokrat se je organizatorjem uspelo dogovoriti za izvedbo na prostoru, ki omogoča kar največje udobje festivalskim udeležencem. Kamp z obilo sence je v Italiji prejel celo evropsko nagrado ciao campeggio KA2012 – najvišje priznanje za urejenost, priljubljenost in gostoljubnost.

Letos bosta tako glavnim glasbenim izvajalcem namenjena predvsem petek in sobota, medtem ko bo nedelja bolj kopalno uživaška. "Trenutno poteka komunikacija glede možnosti nastopa z nekaj glasbenimi skupinami - Offspring, Biffy Clyro, Rise Against, Sum 41 ... V poštev bi prišla ena izmed njih. So pa to za zdaj le želje. Mogoče je, da ne uspe dogovor z nobeno izmed naštetih. Do 5. julija, ko se bo festival začel, je še kar nekaj časa," dodajajo organizatorji.

Organizatorji so v svojem sporočilu za javnost priložili tudi nekaj fotografij nove lokacije festivala Rock Otočec.