Pahor drsa v dvorani Podmežakla na Jesenicah. Foto: BoBo
Pahor drsa v dvorani Podmežakla na Jesenicah. Foto: BoBo
Pahor izpolnil obljubo in drsal

Pahor je namreč obljubil, da bo drsal toliko ur, kolikor bodo risi dali golov - skupno pa so jih nazadnje nanizali kar deset.


"Malo jim zamerim, ker so dali toliko golov,"
se je o uspehu slovenskih hokejistov v Sočiju pošalil Pahor, preden je stopil na ledeno ploskev.

Predsednik je drsal počasi in zbrano, njegov podvig pa je spremljala le peščica ljudi, saj so ga skrivali pred javnostjo.

Priložnost izkoristil za dobrodelno akcijo
Dogodek je imel tudi dobrodelno noto. Na dražbi so prodali dres s podpisi hokejskih reprezentantov, hokejsko palico Anžeta Kopitarja in pak, denar pa bo namenjen mladim hokejskim upom, ki novembra potujejo na izobraževanje v Kanado. Tam bodo na povabilo kanadske srednje šole Park View Education Centre z vrstniki kalili hokejske veščine. Ker so stroški takšne poti za starše marsikaterega nadobudnega hokejista nedosegljivi, se je Pahor odločil, da z dobrodelno dražbo priskoči na pomoč.

Generalni sekretar Hokejske zveze Slovenije Dejan Kontrec se je predsedniku republike zahvalil za podporo in poudaril, kako pomembno je s takšnimi akcijami spodbujati športnike: "Zbrali smo več kot 16.000 evrov in tako mladim hokejistom približali uresničitev sanj o profesionalni športni karieri."

Predsednik pa se je Hokejski zvezi Slovenije zahvalil za sodelovanje, saj je iz dane obljube, nastala izredno pozitivna akcija: "Zbrana sredstva so presegla moja pričakovanja. Iskreno se želim zahvaliti vsem donatorjem, ki so pomagali, da bomo v Sloveniji tudi v prihodnje doživljali hokejsko pravljico."

Pahor izpolnil obljubo in drsal