Višja Sandra je dobra pevka, nižja Sandra pa je postala top model med kandidatkami. Foto: Organizator
Višja Sandra je dobra pevka, nižja Sandra pa je postala top model med kandidatkami. Foto: Organizator
Mis Slovenije
Ženska ekipa Nogometnega kluba Maribor? Foto: Organizator

Prva je v igralnici Mond v Mariboru postala zmagovalka izbora Top Model, druga pa je pokazala največ nadarjenosti na izboru Talent Show.

V sredo je dvanajst deklet, ki se potegujejo za naziv mis Slovenije 2010, dobilo občutek, da gre zares, da niso na počitnicah na Pohorju, ampak na tekmovanju, na katerem bo izbrana nova najlepša Slovenka.

Do petka sprejemamo vaša vprašanja za eno izmed šestih superfinalistk izbora. Pošiljate jih lahko na mmc-info@rtvslo.si. Avtorja najizvirnejšega vprašanja čaka nagrada. Več izveste tukaj.

Dekleta so se najprej prepustila rokam umetnice ličenja Tini Fabjan in njeni ekipi. Finalistke so pri ličenju neizmerno uživale, obenem pa so sproti dobivale tudi manjše nasvete in navodila umetnic ličenja, kako se dobro naličiti, prekriti manjše pomanjkljivosti in še poudariti naravno lepoto. Sledilo je urejanje pričesk pod taktirko spretne ekipe Dejana Krajnca. In ker so bila ravno v igralnici, so dekleta seveda preizkusila tudi svojo srečo. Krupje Uroš je bil nad finalistkami navdušen in je priznal, da tako lepih deklet še ni imel za svojo mizo.

V petek, 27. avgusta, ob 15.00 boste v MMC-jevi spletni klepetalnici lahko poklepetali s Tino Petelin, mis Slovenije 2009.

Žirijo sta prepričali dve Sandri s Koroške
Finalistke so se občinstvu in žiriji, ki so jo sestavljali Mateja Planjšek Kristanič, odgovorna urednica revije Bella Donna, estetski kirurg Boris Onišak, Eva Repič, vodja projekta Miss Slovenije, Tina Petelin, še vedno aktualna mis Slovenije 2009, Aleš Volk - Raay, glasbeni producent in pevec, Metka Klajderšek, lastnica agencije Vulcano models, Monika Vuk, predstavnica podjetja RM Vuk, in Borut Cvetko, predstavnik portala MediaSpeed in fotograf, predstavile v treh izhodih. Program so popestrile skupina Tangels in plesalke plesne šole Mambo.

Izbor mis Slovenije si boste lahko ogledali v nedeljo, 29. avgusta, od 20.00 na 1. programu TV Slovenija in prek MMC-ja.

V drugem izhodu so morala dekleta predstaviti tudi enega svojih talentov. Žirijo je s petjem najbolj prepričala Sandra Skutnik, ki je povedala, da zmage na izboru Miss Talent Show za mis Slovenije 2010 ni pričakovala, se je je pa izjemno razveselila. Top model za mis Slovenije 2010 je postala Sandra Adam in si tako poleg lepih nagrad priborila mesto na listi "top 10" manekenk agencije Vulcano Models. Zmagovalki sta se z osvojenima nazivoma hkrati neposredno uvrstili v superfinale, med šesterico najlepših.

"XXL mis nogometašice"
Naslednji dan pa so lepotice preizkusile svoje nogometne sposobnosti. Ste že slišali za XXL nogomet? Finalistke niso le slišale zanj, celo igrale so ga. Na Pohorju imajo igrišče za to zelo povečano napihljivo različico ročnega nogometa, kjer so namesto malih plastičnih igralcev v linije vpeti ljudje, ki so pri gibanju omejeni. Premikajo se lahko le levo in desno, pri tem pa morajo biti usklajeni, saj so med seboj povezani. Ker v žaru igre običajno pozabijo na omejeno gibanje, je igra zanimiva in zabavna tudi za gledalce. Dekleta so se preoblekla v "bojno operemo", nogometne drese NK-ja Maribor, se razdelile v dve moštvi po šest deklet in tekma se je začela.

V duhu zdrave športne tekmovalnosti sta dali ekipi vse od sebe, ker pa med kandidatkami ni poraženk, so se, ko je bil rezultat izenačen, 1:1, odločile, da pri tem izidu tudi končajo igro. XXL nogomet je poskrbel predvsem za obilico smeha, ohranjanje telesne kondicije in zabavno trošenje odvečne energije.