Sandra Adam bo izbor za mis sveta na Kitajskem spremljala kar iz domačega Dravograda. Foto: RTV Slovenija
Sandra Adam bo izbor za mis sveta na Kitajskem spremljala kar iz domačega Dravograda. Foto: RTV Slovenija

Letošnji, že 60. izbor najlepše Zemljanke se znova seli v provinco Hainan, v mesto Sanja, ki je izbor prvič gostilo leta 2003. Prestolnica, ki ji nekateri pravijo kar "Havaji vzhoda", je nekaj več kot 110 deklet z vseh celin pozdravila že konec septembra, ko so dekleta iz Pekinga pripotovala na jug Kitajske, kjer so do finalnega večera pilila koreografije, odrske postavitve, snemala predstavitvene filme, se fotografirala. Zdaj pa bomo izvedeli, kateri bo lanska mis sveta iz Gibraltarja Kaiane Aldorino predala krono. Komentator dveurnega prenosa bo Andrej Hofer.


Izbor za mis sveta 2010 si boste v neposrednem prenosu iz Sanje na Kitajskem lahko ogledali v soboto ob 14.00 na drugem programu TV Slovenija, mi pa smo slovensko aktualno mis Sandro Adam, ki se je v domovino vrnila še pred svetovnim izborom zaradi zdravstvenih težav, povprašali o njenih favoritkah na svetovnem izboru. V nedeljo pa bo simpatična Korošica, ki si bo izbor za mis sveta ogledala z domačega kavča, sedla na modri kavč v studiu 1 Televizije Slovenija, saj bo gostja Maria Galuniča v oddaji Spet doma.

Si boste ogledali izbor za mis sveta? Ga boste spremljali kje zunaj, v družbi ali kar na domačem kavču?
Izbor si bom vsekakor ogledala. Ker pa bom jutri v krogu družine praznovala tudi svoj rojstni dan, si ga bomo najverjetneje na domačem kavču ogledali kar vsi skupaj.

Je katera izmed tekmovalk vaša favoritka, glede na to, da ste na Kitajskem spoznali vsa dekleta?
Med dekleti, ki sem jih bolje spoznala, imam kar nekaj favoritk, tako da bi se težko odločila za eno samo. Menim pa, da imata največ možnosti za zmago dekleti iz Venezuele in Norveške.

S katero ste se najbolje ujeli na Kitajskem?
Najbolje sem se ujela z dekleti iz Venezuele, Bolgarije, Makedonije in Luksemburga.

Boste s katero izmed tekmovalk ostali v stikih še naprej?
Z nekaterimi bom vsekakor ostala v stiku, predvsem prek Facebooka in elektronske pošte.

Kako so videti vaši dnevi od predčasne vrnitve, kakšne obveznosti vse imate?
Imela sem kar nekaj intervjujev, bila sem gostja v TV-oddaji, obiskala sem dve modni reviji, to nedeljo bom gostja v oddaji Spet doma. Poleg vseh obveznosti pa še vedno najdem nekaj časa za obisk fitnesa, saj me v novembru že čaka delo na modnih revijah.