Na glavni oder Bruca se vračajo člani skupine Tabu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Na glavni oder Bruca se vračajo člani skupine Tabu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Vlado Kreslin
Po uspešni festivalski sezoni bo vse zbrane na Gospodarskem razstavišču zabaval tudi Vlado Kreslin. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Študentski domovi in fakultete so se že napolnili z mladimi željnimi novega znanja, zdaj pa je napočil čas, da svoja vrata tradicionalno odpre tudi Gospodarsko razstavišče. Letošnji Bruc bo potekal na treh prizoriščih. Kot nam je pojasnil minister za obštudijske dejavnosti ŠOU-a v Ljubljani Klemen Kristan, bodo na ploščadi pred halo A2 potekale športne in zabavne igre.

"Tam bo tudi infotočka, kjer bodo lahko bruci dobili koristne informacije, ki jim bodo v pomoč na nadaljnji študijski poti," je pojasnil Kristan. Dve največji dvorani bosta namenjeni glasbi: v hali A2 bo veliki oder. Na njem bo približno ob polnoči tudi tradicionalna slavnostna prisega brucev. V dvorani Kupola pa bo elektronski oder, ki bo namenjen vsem ljubiteljem elektronske glasbe. "Za dodatno popestritev bomo poskrbeli s številnimi nagradnimi igrami, med katerimi bo krmaril uradni napovedovalec dogodka," je še dodal Kristan.

Vrata Bruca se bodo letos za obiskovalce odprla jutri ob 20.00. "Želimo si predvsem, da bi se bruci in vsi drugi študentje zabavali ob dobri glasbi in v dobri družbi. Dogodek Bruc je namreč eden izmed številnih dogodkov manj formalne narave, ki se bodo v prvih mesecih novega študijskega leta zgodili v Ljubljani ter bodo za bruce pomenili predvsem obeležitev začetka študija kot novega življenjskega obdobja. Bruc s svojimi dejavnostmi (slavnostna prisega, športne in zabavne igre, koncert, druženje) predstavlja predvsem simboličen vstop v študentsko življenje. V ŠOU-u v Ljubljani na tak način že dobro desetletje na začetku študijskega leta izrekamo dobrodošlico vsem brucem, pa tudi njihovim starejšim kolegom," je še dodal Kristan.

Tradicionalno na največjem slovenskem brucovanju nastopajo - po besedah Kristana - v danem trenutku zelo popularni domači izvajalci in tako bo tudi na Brucu 2011. Glasbeni program bo potekal na dveh odrih. Na glavnem odru se bodo zvrstili Vlado Kreslin in Mali bogovi, Tabu, Društvo mrtvih pesnikov, Zlatko in Optimisti, The Tide, Heretic in Can of bees. Na elektronskem odru pa Funkerman, Beltek, Mike Vale, Vibe tonight (Collegium clubbing) in DJ Igla.