Na Emo 2012 so se sinoči uvrstile Eva Boto ter dvojčici Eva in Nika Prusnik. Foto: Žiga Culiberg
Na Emo 2012 so se sinoči uvrstile Eva Boto ter dvojčici Eva in Nika Prusnik. Foto: Žiga Culiberg
Finalistke oddaje Misija Evrovizija
Sinoči se je morala posloviti Prekmurka Nika Zorjan. Foto: Žiga Culiberg
Kandidati oddaje Misija Evrovizija
Kandidati oddaje Misija Evrovizija so na koncu 'športno' čestitali zmagovalkam. Foto: Žiga Culiberg
Klemen Slakonja
Tudi tokrat ni šlo brez voditeljsko-pevskih vložkov imitatorja in igralca Klemna Slakonje. Foto: Žiga Culiberg

Zmagovalke oddaje Misija Evrovizija so se po izboru sodnikov in gledalcev (vsak je odločal o eni izmed zmagovalk) uvrstile na izbor Ema 2012, ki bo v nedeljo, 26. februarja, ob 20. uri. Sam izbor si boste lahko neposredno ogledali na 1. programu Televizije Slovenija.
Izmed 32 kandidatov, ki so jih sodniki izbrali v drugem krogu avdicij, so se skozi 12 tekmovalnih oddaj do konca prebile Eva Boto ter dvojčici Prusnik, ki bodo svoje pevske in odrske spretnosti znova pokazale na izboru Ema 2012.
Ustvarjalci oddaje Misija Evrovizija so od 2. oktobra 2011 do 8. januarja 2012 gledalcem ponudili skupaj 13 oddaj, oddajo in njene pevske zvezde pa ste lahko letos spremljali tudi v silvestrskem programu Televizije Slovenija. Tisti največji oboževalci pa so lahko dekleta pospremili na nastopu sredi Ljubljane (kjer je bil tudi MMC).
O skladbah za izbor Ema 2012
Misija Evrovizija se je sicer uradno končala, a za ustvarjalce oddaje se najnapornejše obdobje šele začenja, saj se že intenzivno pripravljajo na izbor Ema 2012 in iskanje avtorskih imen, ki bodo za dekleta napisala skladbe za finalni izbor. Prav tako bo RTV Slovenija k sodelovanju povabila tudi druge avtorje, izmed katerih bo (ni pa nujno) izbrala do štiri skladbe za finalni obračun. Več informacij o vabilu k prijavam skladb za izbor Ema 2012 bo znanih že jutri.

Najbolj gledana oddaja v svojem časovnem pasu
Finale Misije Evrovizija si je po raziskavi, ki jo je za RTV Slovenija naredil AGB Nielsen Media Research), včeraj ogledalo kar 16,6 odstotka ali 306.500 gledalcev, starih nad 10 let, kar predstavlja 33-odstotni delež vseh gledalcev televizije v času oddaje. Misija Evrovizija je bila v svojem časovnem pasu daleč najbolje gledana oddaja.

Kaj pa se je dogajalo v samem zaodrju oddaje in česa televizijske kamere niso posnele, si lahko ogledate v videu spodaj.