Videospot za pesem Here For You temelji na igri senc. Foto: Žiga Culiberg
Videospot za pesem Here For You temelji na igri senc. Foto: Žiga Culiberg
"Res sva vesela, da je po Tinkari Kovač lani, spet združenje Sazas podprlo naš projekt in omogočilo snemanje videospota. Tudi sicer po najinih izkušnjah naredi največ za slovenske glasbenike," je še dodal Raay. Foto: Žiga Culiberg
Maraaya s snemalno ekipo, v postavi Niko Karo, Robi Rajnar (Karo Media), Blažka Slatinšek (umetnica ličenja) in Lara Balodis Slekovec. Foto: Žiga Culiberg

Snemanje videospota je potekalo en dan v studiu na obrobju Ljubljane. "Okoli devetih smo štartali iz Brezovice, na snemalno prizorišče smo prišli ob desetih, kjer smo popili kavo. Ob 11. uri je Niko postavil 'štenderje', ob 11.30 je šla Marjetka v masko, potem pa je dala gor slušalke. Samo slušalke," je razložil Raay.

Marjetka je dodala, da je na snemanju uživala: "Če že moram izbirati, ali raje snemam videospote ali poziram za fotografije, izberem videospote. Ker se zbere družba in uživamo v svojem delu." Vse v videospotu temelji na estetiki. "Projekcija je zelo zanimiva. Jaz sem projiciran na Marjetko, tako da nisva nikoli v istem prostoru," je dejal Raay.

Isti režiser kot pri Hannah in Tinkari
Tako kot pod videospota od Hannah za pesem Straigh into Love in Tinkare Kovač za pesem Round And Round se je tudi pod tega podpisal režiser Niko Karo. "Hoteli smo preplesti umetnost in zgodbo. Po navadi se pri estetiki zgodi, da zgodba izostane, tokrat pa smo s prispodobami senc, projiciranja, nekaj artistične golote, svetlobe, kontrastov, spreminjanja barvnega razpoloženja znotraj spota želeli pesem predstaviti tudi vizualno nekoliko 'out of the box', kar po navadi srečujemo pri evrovizijskih spotih," je pojasnil Karo.

Vse o pripravah na Evrovizijo najdete na:

- uradni strani Facebooka,

- Instagramu

- in na naši interaktivni podstrani.

Prav na snemanju videospota pa se je rodila ideja o LED-lučkah in violinistki, katero vlogo je na odru Eme prevzela plesalka Lara Balodis Slekovec. "Violinistko smo sicer imeli planirano že prej, vendar pa so te lučke prišle na dan ravno na snemanju videospota," je izdal Karo.

Videospot si lahko pogledate spodaj.