Hannah se je posvečala svojim oboževalcem tudi v Euroklubu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Hannah se je posvečala svojim oboževalcem tudi v Euroklubu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Razigrani albanski tandem želi Sloveniji čim boljšo uvrstitev. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Elitsa Todorova se je po šestih letih znova vrnila na Evrovizijo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Vročica Euro kluba. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Medtem ko so nekateri takoj po slovesnosti v areni Malmöja odšli domov, so se drugi v Evroklubu zadržali samo nekaj minut, spet tretji pa ostali do jutranjih ur. Nekateri (med njimi italijanski, irski in grški predstavniki) pa so se po polnoči začeli zbirati v središču mesta, natančneje v eni izmed restavracij verige s hitro prehrano, in ob tem izjavljali: "Čas je za uradno večerjo." Kar je znova potrdilo tezo, da letošnji organizatorji bolj kot v razsipno razkošje vlagajo v izpolnjevanje pogojev za kakovostno druženje.

"V primerjavi z mojim prejšnjim sodelovanjem na Evroviziji se lahko letos bolj poistovetim z geslom 'Mi smo eno'. Bližje smo si. Ljubezen je v zraku," je razliko med Helsinki in letošnjo Evrovizijo v Malmöju za MMC komentirala bolgarska predstavnica Elitsa Todorova, ki je na izboru sodelovala že pred šestimi leti.

Tudi letos bo Evrovizija - tako so pokazale vaje pretekli teden - postregla s pestrimi nastopi in predstavami. Ukrajinko Zlato Ognevič bo na oder na primer prinesel 2,35 metra velik orjak. Oder se bo dvignil in v 'višave' ponesel Bonnie Tyler. Črnogorci Who See in Nina se bodo prelevili v astronavte. "Všeč nam je bil koncept, ki so nam ga predstavili, predvsem ker je drugačen, in tudi mi želimo Evroviziji podati drugačno sporočilo," je za MMC pojasnil Dejan Dedović - Dedduh.

Manjkalo ne bo niti najrazličnejših svetlobnih učinkov. Albanci na primer letos stavijo na pirotehniko. "Midva sva samo umetnika, s cenami se obremenjujejo drugi," je v pogovoru za MMC dejal Adrian Lulgjuraj, ko smo ga vprašali, koliko stane igra ognja na odru (kot zanimivost lahko izpostavimo, da je edini brezplačni "pripomoček", kar se tiče najrazličnejših učinkov, ki jih prikaže kamera, strojček za ustvarjanje vetra v laseh).

Predstavitve pesmi si lahko ogledate s pomočjo MMC-jevega interaktivnega evrovizijskega zemljevida, ki ga najdete na podstrani Evrovizija 2013.

Po drugi strani pa bo zastopana tudi stran, ki postavlja pesem daleč v ospredje. Tako so se za minimalizem letos odločili italijanski predstavnik Marco Mengoni, Francozinja Amandine Bourgeois in Nizozemka Anouk. "Včasih glas ni dovolj. Morate šokirati. Morate imeti dober šov in pokazati svojo karizmo," je za MMC dejal romunski predstavnik Cezar.

Hannah na Evroviziji lahko spremljate na njenem uradnem profilu na Facebooku ali pa na uradnem profilu na Twitterju.

In kakšno je mnenje o slovenski pesmi med izvajalci: "Po navadi Slovenija vsako leto postreže z močno pesmijo. Mislim, da imate možnosti, da se uvrstite v finale letos. Želim vam veliko sreče, ker vem, koliko dela vsak izvajalec vloži, da predstavi svojo državo na tem izboru," je na primer pokomentirala slovensko pesem Todorova.

Nekaj utrinkov druženja v Euroklubu si lahko ogledate v spodnji galeriji.