Po evrovizijski preprogi se je sprehodila tudi slovenska predstavnica Lea Sirk. Foto: Instagram/emaevrovizija
Po evrovizijski preprogi se je sprehodila tudi slovenska predstavnica Lea Sirk. Foto: Instagram/emaevrovizija

Portugalci, ki letos prvič prirejajo tekmovanje za Pesem Evrovizije, so navdih za letošnje tekmovanje dobili v oceanu, temu primerno pa so oblikovali tudi grafično podobo pevskega tekmovanja. Zato ni nič nenavadnega, da so se letošnji tekmovalci namesto po rdeči sprehodili po modri preprogi.

Izvajalci, letos jih nastopa rekordnih 43, toliko jih je nastopilo zgolj leta 2008 in 2011, so se popoldne predstavili medijem in oboževalcem. Prireditev so vodili Cláudia Semedo, Inês Lopes Gonçalves, Pedro Granger in Pedro Penim.

Na modri preprogi tudi Lea Sirk
Na modri preprogi tekmovanja, ki letos poteka pod geslom Vsi na krov! (All aboard!), se je predstavila tudi slovenska predstavnica Lea Sirk. Slovenija se bo za vstopnico v finale potegovala v drugem predizboru, ki bo v četrtek. V drugem polfinalnem večeru se bodo poleg Slovenije predstavili še Norvežani, Romuni, Srbi, Sanmarinci, Danci, Rusi, Moldavci, Nizozemci, Avstralci, Gruzijci, Poljaki, Maltežani, Madžari, Latvijci, Švedi, Črnogorci in Ukrajinci.

V finalu bo poleg velike peterice – Nemčije, Francije, Italije, Španije, Velike Britanije – in gostiteljice Portugalske prostora še za 20 držav.

Skozi vse tri večere – dva polfinalna izbora in finale – nas bodo popeljale štiri voditeljice, Filomena Cautela, Silvia Alberto, Daniela Ruah in Catarina Furtado.