Hannah je za slovo od Evrovizije ostal tolažilni šopek. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Hannah je za slovo od Evrovizije ostal tolažilni šopek. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Who See in Nina
Nina in črnogorska delegacija je razplet sinočnjega dogajanja pospremila z dvignjenimi glavami. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Klapa s mora
Malce kislejših obrazov so bili člani Klape s mora. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Moje 3
Nasmehi pa so popolnoma zbledeli pri članicah skupine Moje 3. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Žiga Sotlar
Slovenijo bo v finalu tako posredno zastopal le plesalec Žiga Sotlar. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

"Seveda sem razočarana, dali smo vse od sebe," so bile besede, s katerimi je Hannah po razglasitvi finalistov iz prvega predizbora pospremila "selitev narodov" iz t. i. 'green rooma' na glavni oder, ki je bil stična točka za deseterico, ki je prejela vozovnice za sobotni finale. A Hannah je nadaljevala v bolj optimističnem tonu, saj se je zavedala, da je bil njen zadnji nastop daleč najboljša predstava, ki jo je skupaj s člani skupine Maestro - v postavi Anže Škrube, Matic Zadravec in Primož Pavlič - uprizorila na velikem evrovizijskem odru.

"Maestro so bili izjemni. Jaz sem vložila 100 odstotkov v nastop. Kaj naj rečem? Na odru je bilo zabavno. Zelo sem uživala. Počaščena sem za to priložnost in čast. A kaj naj rečem? Je, kar je," je dvignjene glave zapustila 'green room' Hannah.

Dogajanje s prvega polfinala smo podrobno spremljali tudi na MMC-ju. Povzetek dogajanja najdete na tej povezavi.

Sosedje sklonjenih glav
Podobno sklonjenih glav, če ne celo bolj, so bili tudi naši neposredni sosedje. Do sinoči vedno nasmejana in sproščena Avstrijka Natália Kelly se je po razglasitvi umikala predstavnikom sedme sile. "Zelo smo razočarani. Ne moremo verjeti, da se ni nihče iz območja nekdanje skupne države uvrstil v finale. In ne vem. Mislim, da se sam počutim najslabše, ker sem bil najbolj prepričan o odhodu v finale. To je zame kar šok," je za MMC komentiral Marko Škugor, član Klape s mora.

Podobno usodo kot Hrvati in Slovenci so sinoči doživeli tudi predstavniki Črne gore. "Seveda sem razočarana, da nismo prišli naprej, toda meni je bilo super. Pomembno je, da sem izpolnila svoja pričakovanja, ki so bila, da moramo biti odlični na odru. Nisem razočarana. In moramo se zavedati, da ni bilo vse v naših rokah," je za MMC dejala črnogorska okrepitev dueta Who See, Nina Žižić.

Tako je sinočnji večer pokazal, da ni bil dovolj močan odrski nastop, ki so ga uprizorili Hannah in Maestro, niti ni bil dovolj glas, na katerega so stavili Hrvati, niti ne cel sveženj - glas in odrski nastop -, na katerem so gradili Črnogorci. "Jaz osebno nisem človek z velikimi pričakovanji. Vedno pravim, da je bolje, če si umirjen pesimist kot pretiran optimist. Nisem presenečena," je še v smehu dejala Nina.

Morda ena izmed najbolj razočaranih delegacij po odhodu iz 'green rooma' pa je bila srbska, kar se je poznalo tudi v njihovi pripravljenosti za sodelovanje s sedmo silo. Nasmejani obrazi deklet iz skupine Moje 3 so preprosto izginili v zaodrju.

Kje so se razgubili glasovi?
Balkanski predstavniki v prvem predizboru tako preprosto niso imeli svojega večera. Vse teorije o medsosedskem deljenju točk so se v praksi porušile. Prav tako tudi o zanesljivosti stavnic. Litovski predstavnik je bil na stavnici, ki so jo sestavili novinarji na Evroviziji, pri samem repu. Najbolje ni kazalo niti Sloveniji, a na koncu je Andrius Pojavis sedel na tiskovni konferenci skupaj s predstavniki Moldavije, Irske, Estonije, Belorusije, Danske, Rusije, Belgije, Ukrajine in Nizozemske.

Slovenija s predstavnikom
A kljub temu je bil sinoči v dvorani en izjemno nasmejan slovenski obraz - obraz plesalca Žige Sotlarja, ki gre v finale skupaj z ekipo Alyone Lanskay. "Malo mi je žal, da ne morem predstavljati slovenske zastave, ampak počutim se super," je dejal Sotlar za MMC.

Kako se je dan in večer odvijal za Hannah, pa si lahko ogledate v spodnjem videu.