So zdravstvene težave postale prevelik zalogaj? Foto: Reuters
So zdravstvene težave postale prevelik zalogaj? Foto: Reuters

"Sem nemočen in mentalno zlomljen, a odhajam z dvignjeno glavo. Hvaležen sem za vse oboževalce, ampak to je to. Končal sem," je zapisal. Nekaj ur pozneje je na Twitterju dodal, da ne išče sočutja, temveč spokojnost.

Čeprav upokojitve ni izrecno omenil, so tudi glasbeni kolegi mnenja, da je to najverjetneje resnično konec kariere, v sklopu katere je v dveh desetletjih izdal kar trinajst studijskih albumov, poroča Billboard.

Zdravstvene težave
Junija je med poletom iz Milwaukeeja v Kalifornijo dobil epileptični napad. Odpeljali so ga v bolnišnico, kjer je bil več dni v kritičnem stanju, pozneje pa je priznal, da to niso bili prvi napadi. "To niso bili moji prvi epileptični napadi - imel sem jih že več, toda o njih nisem govoril. Tokrat sem doživel tri zapovrstjo. Lahko bi umrl."

Močan odziv glasbene industrije
"Upam, da najdeš notranji mir. Vedno bom oboževalka tvoje glasbe,"
je v svojem odzivu zapisala Missy Elliott. "Vsaj 85 odstotkov današnjih raperjev je svoj zgled našlo ravno v njem," pa je dejal Glasses Malone.

Kljub vsemu kolegi na neki način še vedno upajo, da si Lil Wayne, čigar pravo ime je Dwayne Carter, premisli in vseeno nadaljuje.