Hrvatica je stara znanka evrovizijskih odrov. Foto: MMC RTV SLO
Hrvatica je stara znanka evrovizijskih odrov. Foto: MMC RTV SLO
Slovenska evrovizijska postava
Majo Keuc bodo spremljale Sandra Feketija, Martina Majerle, Katja Koren in Ana Bezjak. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Evrovizija 2009, Quartissimo
Majerletova je tako strgala zastor na Evroviziji, a s Quartissimom Evrope niso ravno prepričali. Foto: EPA
Quartissimo
Quartissimo in Martina so presenetili na odru Eme, saj jih je poznal le malokdo. Foto: MMC RTV SLO
Alenka Gotar
Hrvatica pa je pospremila tudi nastop Alenke Gotar, ki ji je nato uspel preboj v finale. Foto: Alenka Gotar
Vsaka Evrovizija je posebno doživetje

"Zelo sem vesela, da ste me spet poklicali in da lahko spet sodelujem. Mislila sem namreč, da zagotovo ne bom nikoli več. Vsakič sem to pomislila," je dejala za MMC Majerletova. Hrvatica velja za pravo evrovizijsko veteranko. Leta 2003 je spremljala na odru Claudio Beni, leta 2007 Alenko Gotar, 2008 Črnogorca Stefana Filipovića, 2009 pa je prevzela nase vokalno breme v izrazito instrumentalni skladbi Quartissima Love Symphony.

"Razlika ni toliko v delegaciji, ampak v samih izvajalcih in slogih skladb. Z vsakim je bilo zelo zanimivo, ampak vsi so bili različni. Do izraza pridejo drugačni temperamenti. Črnogorci so malo bolj veseli, Hrvati malo bolj resni. Najbolj pa smo se zabavali prav s Slovenci," je priznala Majerletova.

"Maja mi mora dati nasvete"
Pevka je povabilo prejela iz razvedrilnega programa Televizije Slovenije le nekaj dni po tem, ko je zavrnila sodelovanje pri hrvaški zmagovalki za pesem Evrovizije (Dori) Darii Kinzer. "Poklical me je vodja delegacije Aleksander Radić, ki je bil vodja naše delegacije leta 2007 z Alenko Gotar. Povedal mi je, da je avtor skladbe Matjaž Vlašič poslušal vse posnetke in da si želi, da bi jaz bila v spremljevalni ekipi," je razložila Majerle in dodala, da je bila takoj, ko je slišala posnetek Maje Keuc, navdušena. "Rekla sem si, da moram jaz dobiti nasvete od tega dekleta, in ne ona od mene," je bila navdušena nad slovensko predstavnico za letošnjo pesem Evrovizije.

Tako se je kot zadnja pridružila trojici domačih spremljevalnih vokalist (Katji Koren, Sandri Feketija in Ani Bezjak). "Dogovorili smo se, da bo koreografija temeljila na ženski energiji in skrivnostnem seksapilu. Nekajkrat smo se dobili z Anžetom Škrubetom, našim dragim koreografom. Mislim, da bo zelo lepo, in upam, da bomo dobili podporo," je na kratko opisala priprave in poudarila, da dekleta niso plesalke. "Tako da je temu prilagojena koreografija, se pravi petju in predstavitvi pesmi. V treh, štirih tednih nam se je uspelo pripraviti, vadile pa bomo tudi še v Nemčiji," je še dodala pevka.

"Maja me je zelo presenetila v tem, kako je lahko tako mlado dekle resno in profesionalno. Predvsem pa me je presenetila s svojim talentom. Mislim, da je to od Boga dan talent, ker se le v redkih primerih izrazi v tako mladih letih," je še dejala Majerletova. Hrvatica poudarja, da je Keučeva poleg odlične vokalistke tudi zelo karizmatična, kar je na Evroviziji vedno prednost: "Kamera jo ima zelo rada in tako lahko svoja čustva prenese preko kamere do ljudi."

In kaj prinese pravzaprav nastop izvajalke oziroma izvajalca na velikem evrovizijskem odru, kamor se Keučeva podaja 12. maja? "To je različno od izvajalca do izvajalca. Če pogledamo hrvaške izvajalce, njim ni prinesel veliko. Vse pa je odvisno, kako so se znašli potem. Na primer skupina Femminem je bila že dvakrat na Hrvaškem zelo uspešna. Na slovenskem tržišču ne vem, kakšno je stanje. Zagotovo pa Evrovizija omogoča, da izvajalca po televiziji vidi več sto milijonov ljudi, kar je neverjetna številka," je razmišljala Majerletova.

Oba predizbora bomo prenašali 10. in 12. maja 2011 ob 21. uri na 2. programu Televizije Slovenija. Finalni izbor za Pesem Evrovizije bomo prenašali v soboto, 14. maja 2011, ob 21. uri na 1. programu Televizije Slovenija.

Pevka bo svoje pesti stiskala tudi za hrvaško predstavnico Dario Kinzer. "Daria je za nas nepoznana. Je debitantka. Mislim, da je dobra pevka, študira petje. Želim ji vso srečo. Pesem je tipična evrovizijska, vesela. V angleščini je - kar mi je všeč - da jo lahko več ljudi razume. Upam, da ji bo to pomagalo pri nadaljnji karieri v Avstriji, kjer živi," je še dodala na koncu.

Njene pretekle nastope na Evroviziji si lahko ogledate spodaj.

Vsaka Evrovizija je posebno doživetje