Courtney Love (na fotografiji z modnim oblikovalcem Karlom Lagerfeldom) je pri pisanju avtobiografije pomagal poklicni pisatelj, za katerega pa je dejala, da upa, da bo ostal nepodpisan. Foto: EPA
Courtney Love (na fotografiji z modnim oblikovalcem Karlom Lagerfeldom) je pri pisanju avtobiografije pomagal poklicni pisatelj, za katerega pa je dejala, da upa, da bo ostal nepodpisan. Foto: EPA
Sredi prejšnjega desetletja je bila Courtney zaradi prekrškov, povezanih z mamili, redna gostja na sodiščih. Večkrat so ji naložili zdravljenje, ki naj bi zdaj po njenih besedah končno obrodilo uspehe. Foto: EPA

Courtney Love: My Story izide 15. decembra pri založbi Macmillan, na 400 straneh bo pevka, glasbenica in igralka, ki je že od konca 80. let budistka, osvetlila svoja burna razmerja s pokojnim frontmanom Nirvane Kurtom Cobainom, Trentom Reznorjem iz Nine Inch Nails, z Billyjem Corganom iz The Smashing Pumpkins, pa z igralcem Edwardom Nortonom ... Spregovorila bo tudi o svojem že več kot dve desetletji trajajočem boju z opojnimi substancami. Prav z njimi je bil povezan poskus samomora na njen 40. rojstni dan.

Love za obdobje okrog božiča, torej nekako vzporedno s knjigo, napoveduje tudi "izjemen" novi album z delovnim naslovom Died Blonde (besedna igra, ki lahko pomeni Blondinka iz stekleničke, ali pa tudi Umrla blondinka). Pred časom je na vprašanje, kako ji gre delo na albumu, vedno samozavestna Courtney odgovorila: "Slišati je epsko. Izjemen je. Odličen. A res trdo delam."

Album naj bi izšel kot soloizdelek, in ne pod imenom njene konec 80. let ustanovljene skupine Hole, s katero je zadnjo ploščo Nobody's Daughter izdala leta 2010. Komercialni preboj je zasedba sicer doživela z albumom Live Through This (1994). Courtney je doslej izdala eno samostojno ploščo: America's Sweetheart (2004).

"Uradni" spomini sicer ne bodo prvi knjižni podvig Courtney Love. Leta 2006 je izšla zbirka njenih dnevniških zapisov Dirty Blonde: The Diaries of Courtney Love. Knjigo spominov z naslovom Her Mother's Daughter: A Memoir of the Mother I Never Knew and of My Daughter, Courtney Love pa je leto prej izdala Linda Carroll, psihoterapevtka in Courtneyjina mati.

Carrollova je v delu osvetlila svoje odraščanje - bila je posvojena v strogo katoliško družino in šele v odraslosti izvedela, kdo je njena biološka mati, pisateljica Paula Fox - in odnos do prvorojenke Courtney (rodila jo je pri komaj 18), ki je bila že od rojstva zahtevna in težavna. Pozneje je rodila še dve hčeri, nekaj časa so vse skupaj živele v hipijevski komuni v Oregonu. S Courtney že leta ne govorita, predstavniki Loveove so omenjeno delo označili kot "podlo in požrešno izmišljotino".

Naslednje leto bosta zaznamovali dve okrogli obletnici: aprila bo minilo 20 let od samomora Kurta Cobaina, julija pa bo njegova vdova - pri oboževalcih Nirvane pretežno osovražena, ker naj bi imela na Kurta poguben vpliv in ker menda izdatno "molze" njegovo zapuščino in od tega dobro živi - in mama njegovega edinega otroka, hčerke Frances Bean Cobain, praznovala 50. rojstni dan. Tudi Courtney in Frances, tako kot Laura in Courtney, nista v najboljših odnosih, pravijo v dobro obveščenih krogih.