"Bil je svetla in ljubeča duša z angelskim glasom." Foto: Reuters
Linkin Park
Poklonili so se mu oboževalci po vsem svetu. Foto: Reuters

Talinda Bennington je teden dni po moževi smrti, ki je pretresla glasbeno industrijo, za glasbeni časopis Rolling Stone podala prvo izjavo. "Kako grem lahko naprej? Kako znova sestavim koščke uničene duše? Vse, kar v tem trenutku zagotovo vem, je zgolj to, da moram najine otroke vzgajati z vsakim koščkom ljubezni, ki ga še premorem," je zapisala.

Del pisma je naslovila tudi na vse oboževalce zasedbe Linkin Park. "Prepričana sem, da boste vsi vi pomagali ohranjati spomin nanj."

"Bil je svetla in ljubeča duša z angelskim glasom," je še dodala. "Zdaj ga ne boli več in pesmi poje v naših srcih." Izjavo je sklenila z željo, da bi se večkrat obrnili drug na drugega, ko se spoprijemamo s težavami, saj bi si Chester tega želel. "Počivaj v miru, ljubezen moja."


Glasbenik je bitko z depresijo izgubil v starosti 42 let, za seboj pa je poleg žene Talinde pustil še šest otrok iz treh različnih razmerij. Umrl je ravno na začetku turneje z zasedbo Linkin Park, na kateri bi predstavljali najnovejšo ploščo, kmalu pa bi morali koncertirati tudi z Blink-182. Tako turnejo One More Light kot turnejo Blinkin Park so po tragičnem dogodku odpovedali.

"/.../ Tvoja odsotnost je pustila vrzel, ki ne more biti nikdar zapolnjena – bučen, zabaven, ambiciozen, ustvarjalen, prijazen, velikodušen glas v sobi manjka. Skušamo se opomniti, da so bili demoni, ki so te nam vzeli, vedno del paketa. Navsezadnje je bil način, na katerega si pel o teh demonih, tisti, zaradi česar so se vsi sploh zaljubili vate. Neustrašno si jih postavil na ogled, s tem pa si nas povezal in nas naučil človečnosti. Imel si največje srce, ki si ga vsem kazal," pa so v izjavi nekaj dni po njegovi smrti zapisali člani skupine Linkin Park.