Beyonce je vse kaj drugega kot 'alternativna' izvajalka, ki naj bi jih Glastonbury tako zelo cenil in spodbujal. Večkratna dobitnica grammyja poooseblja komercialo. Foto: EPA
Beyonce je vse kaj drugega kot 'alternativna' izvajalka, ki naj bi jih Glastonbury tako zelo cenil in spodbujal. Večkratna dobitnica grammyja poooseblja komercialo. Foto: EPA
Jay-Z je kritike utišal s svojim nastopom, med katerim ni manjkalo niti zbadljivk na račun Noela Gallagherja. Foto: EPA

"Jay Z na Glastotu? Narobe. Preprosto narobe. Če ni zlomljeno, ne popravljaj," se je takrat pridušal Noel Gallagher, ki nikdar ni slovel po svoji diplomatskosti. "Glastonbury ima tradicijo kitarske glasbe, pa čeprav kdaj zavijejo s poti, kot so to storili s Kylie Minogue. Ampak hiphopa na Glastonburyju pa res ne bom prenašal. Narobe je."
Jay-Z je kritike sicer malce utišal z veličastnim nastopom, ki je pritegnil veliko množico, a Gallagher bo letos očitno dobil še kak siv las več, če so govorice resnične. Ena izmed treh glavnih nastopajočih, t. i. headlinerjev, naj bi bila namreč prav Jay-Z-jeva lepša polovica, zvezdnica r'n'b-ja Beyonce.
Beyonce naj bi se v prvih vrstah treh koncertnih večerov na največjem poletnem festivalu pridružili U2 in Coldplay. Irski rock veterani bodo sklenili petkov večer, Coldplay sobotni, Beyoncé pa naj bi v nedeljo poskrbela za "grand finale", poročajo britanski mediji.
Organizatorji festivala govoric nočejo ne potrditi ne zanikati, so pa zato blogarji že ponoreli in burno razpravljajo o tem, kje (če sploh) potegniti mejo pri festivalskih izvajalcih. Glastonbury namreč kljub vsemu še vedno slovi kot veliki poligon za rock- in indieskupine.

U2 s popravnim izpitom
U2 naj bi igrali na lanski 40-letnici Glastonburyja, a so morali odpovedati zaradi Bonove poškodbe hrbta. Irci niso nikdar skrivali, da želijo poskusiti srečo znova. Ob odpovedi je skupina sporočila, da jim je od žalosti "počilo srce", oktobra pa na svoji spletni strani objavili: "Ob pogledu na datume turneje je v urniku premor pred koncertom v East Lansingu 26. junija, kar bi omogočilo nastop v petek zvečer."

Pozneje so na spletni strani oboževalcem U2 svetovali, naj si skušajo pridobiti vedno hitro razgrabljene karte za festival.
Coldplay so nazadnje igrali na Glastonburyju leta 2005.
Organizator skrivnosten
A Beyoncé, megazvezdnica v svetu popa, ne sodi ravno v koncept festivala. Organizator Michael Eavis je dejal, da bo glavni nastopajoči v nedeljo "ameriški izvajalec, ki sem ga hotel že leta". Beyonce je festival sicer obiskala že - in sicer prav leta 2008, ko je v prvih vrstah spodbujala svojega tedaj še zaročenca Jay-Z-ja.
Glastonbury bo letos potekal med 24. in 26. junijem.
Lani so v zadnjem hipu namesto U2 kot headlinerji vskočili Gorillaz - in močno razočarali, druga sva večera pa so zaključili Muse in Stevie Wonder.