Album nosi ime po naslovu rojstne hiše Romina Gibba, člana
Album nosi ime po naslovu rojstne hiše Romina Gibba, člana "družinske" skupine Bee Gees. Foto: EPA

Zadnjo Gibbovo ploščo bosta izdala pevčeva žena in sin, poroča britanski BBC, na albumu pa bo 17 pesmi, ki so nastale med letoma 2006 in 2008 in nikoli niso bile izdane.

Svojo zadnjo pesem z naslovom Sydney je Gibb napisal avgusta 2011: "Bridka, lepa, zamišljena in nedokončana je. Jokal je, ko jo je napisal," je o pesmi, ki je s pomočjo programske opreme iPad nastala pozno ponoči na klaviaturah v spalnici, povedala pevčeva žena Dwina. "Pogrešal je svojega umrlega brata dvojčka, a ko je zaprl oči, so bili trije bratje mladi in srečni spet v Avstraliji, v Sydneyju, polni sanj o prihodnosti," je za The Guardian pojasnila naslov pesmi.

Gibb je z bratom Barryjem nameraval pesem v celoti posneti v studiu, vendar mu je slabo zdravstveno stanje to preprečilo. Aprila 2011 je zaradi trebušnih težav odpovedal nastope v Braziliji, kasneje istega leta pa so mu diagnosticirali raka na jetrih in debelem črevesju. Umrl je maja 2012, star 62 let.

Njegov sin soavtor treh pesmi
Z bratoma Mauriceom in Barryjem je Robin Gibb v 60. in 70. letih prejšnjega stoletja ustanovil eno najbolj priljubljenih glasbenih skupin na svetu, ki se je podpisala pod svetovne uspešnice, kot so Tragedy, Jive Talkin in You Win Again.

Zasedba se je po smrti Mauricea leta 2003 upokojila, Robin pa je kot solist izdal še plošče Please, Magnet in My Favourite Christmas Carols. Na začetku leta 2012 je s sinom Robinom Johnom napisal Titanic Requiem, ki ga je ob 100. obletnici izplutja najslavnejšega parnika na svetu izvedel britanski Kraljevi filharmonični orkester. Robin John je tudi soavtor treh pesmi na prihajajočem albumu 50 St Catherine's Drive.