Imela sta čuden zakon, med katerim sta se tudi pretepala in drug drugemu prizadejala več ran. Foto: EPA
Imela sta čuden zakon, med katerim sta se tudi pretepala in drug drugemu prizadejala več ran. Foto: EPA
Amyjina družina
Amyjina družina - oče Mitch, mati Janis in brat Alex (med njima) - si je ogledala poslovilna pisma in cvetje, ki ga Britanci odlagajo pred Amyjino hišo. Foto: EPA

V soboto umrla zvezdnica je po poročanju britanskih tabloidov poskrbela, da se Blake, ki naj bi jo pahnil v zlovešči svet mamil in alkohola in od katerega se je leta 2009 ločila, v primeru njene smrti ne bi mogel polastiti njenega premoženja.

Po trditvah pravnih strokovnjakov bo njen denar razdeljen med najožje družinske člane. To so mati Janis, ki boleha za multiplo sklerozo, oče Mitch in starejši brat Alex. Starša sta se sicer ločila, ko je bilo Amy devet let, zaradi materinega krhkega zdravja pa je bil vedno Mitch tisti, ki je vlekel glavne poteze v družini.

Amy Winehouse bo v krogu družine in prijateljev pokopana v Londonu danes popoldne, a natančnega kraja in ure niso želeli razkriti. V ponedeljek sta njeno hišo v predelu Camden, kamor njeni oboževalci nosijo rože in polagajo spominke, obiskala tudi Amyjina starša. Obdukcija, ki je potekala v ponedeljek, vzroka smrti 27-letne pevke ni razkrila. Treba bo namreč počakati še na rezultate toksikološke preiskave, ki pa bodo znani šele v od dveh do štirih tednih.

Oporoko so ji svetovale založbe
Kljub precej kratki glasbeni karieri je Amy po zaslugi svojega izjemnega glasu hitro postala milijonarka. Zaradi pomanjkanja nastopov in zasvojenosti od mamil je kupček njenega denarja zadnja leta sicer kopnel, tako da je časopis Sunday Times aprila ocenil, da je Amy "težka" sedem milijonov evrov, po smrti, ko je prodaja njenih albumov znova dobila zagon, pa naj bi se ta vsota povišala za nekaj milijonov.

Njen bližnji prijatelj je razkril, da je svoje finance Amy spravila v red po koncu burnega dveletnega zakona s Fielderjem-Civilom, ki je trenutno v zaporu. Takrat je tudi napisala večino pesmi z albuma Back To Black. "Želela je preprečiti, da bi Blake stegoval roke po njenem denarju. Oporoko so ji svetovali finančniki glasbenih založb."

Blake za zapahi na Floridi
Fielder-Civil je bil prejšnji mesec v Miamiju zaradi vloma obsojen na 32-mesečno zaporno kazen, njegova mati pa je dejala, da ga je Amyjina smrt sesula: "Povsem je na tleh. Zadnja stvar, ki jo ima zdaj v glavi, je, kako bi se lahko okoristil s to tragedijo. Skrbi me, da bi si vzel življenje, saj ves čas ponavlja, da se mu solze žalosti nikoli ne bodo posušile."