Khloe in Lamar v srečnejših časih. Skupaj se nista pojavila v javnosti že vse od junija. Foto: EPA
Khloe in Lamar v srečnejših časih. Skupaj se nista pojavila v javnosti že vse od junija. Foto: EPA
Khloe na moževi tekmi skupaj s sestro Kim in mamo Kris. Foto: EPA
Par se je poročil leta 2009, nevestini družici pa sta bili kar sestri Kim in Kourtney. Foto: MTV

Kot poroča tračarski portal TMZ, 33-letni košarkarski zvezdnik zadnji dve leti uživa "težka rekreativna mamila" (šlo naj bi za crack kokain), zaradi katerih se je lani avgusta tudi prijavil v center za zdravljenje odvisnosti. Odom naj bi med košarkarsko sezono ostal trezen, a je po prepovedanih substancah znova posegel po koncu svojega igranja pri LA Clippersih.

TMZ je celo navajal, da je Lamar že tri dni pogrešan, kar pa so njegovi predstavniki zanikali.

Vir blizu para je za People povedal, da si Khloé na vso moč prizadeva pomagati možu: "To so res težki časi za Khloé. To skrivnost je ohranjala zase skoraj dve leti, da bi skušala rešiti Lamarja in njun zakon." 29-letna zvezdnica resničnostnega šova V koraku z družino Kardashian naj bi šele pred kratkim vse razkrila svoji tesno povezani družini. Khloé, s katero se je Lamar poročil leta 2009, naj bi sicer po navedbah vseh njegovih prijateljev nanj izredno dobro vplivala.

Spet drugi vir, ki pozna Odoma že leta, pa pravi, da se zakonca prepirata zaradi njegovega "žuranja": "Lamar iskreno ne misli, da ima težave - pri njem se vse vrti okoli intenzivnega dela, nato pa intenzivnega žuranja, dokler mu stvari ne uidejo izpod nadzora. Res se imata rada. A njej se zdi, da je njegova težava šla že čez vse meje in je prizadeta, da Lamar noče poiskati pomoči."

Par naj bi se razšel
Para niso videli skupaj v javnosti že vse od 2. junija, nihče izmed njiju pa ni javno komentiral domnevnih zakonskih težav, niti ko so se pojavile navedbe, da naj bi Odom ženo varal. V zadnjem času se je javilo tudi več žensk, ki trdijo, da so spale z Lamarjem. "Zanjo je to naravnost srce parajoče. To je tako težko breme," je še povedal vir blizu zakoncev Odom.

Khloé je v nedeljo po več tednih le naslovila govorice prek Twitterja. "Res je težko sedeti in poslušati, kako ljudje blatijo mojo družino ... Preveč sem zaščitniška za to sranje!" je zapisala. V dnevih predtem so imeli njeni tviti pozitivnejši ton: "Nehajte me skušati prebrati, ampak raje najprej sebe spoznajte." In: "Samo močni bodo preživeli." Lamar pa 12. julija, kar je njegov zadnji tvit: "Pred njo ni bilo ničesar in brez nje ne bo ničesar. Ženka je resnična."

TMZ medtem poroča, da sta se zakonca (začasno) razšla in živita ločeno, da pa nihče izmed njiju še ni vložil ločitvenega zahtevka. Kardashianova naj bi Lamarja v sredo vrgla iz hiše, ko je zavrnil njen poskus posredovanja, ob tem pa razglasila, da sta "de facto" ločena. Ona naj bi njemu postavila jasen ultimat: zdravljenje ali ločitev. Par ima sicer sklenjeno predporočno pogodbo, za katero je najbolj navijala Khloéina oblastniška mati Kris Jenner.

Duhovi preteklosti
To sicer ni prvič, da na Odoma letijo obtožbe uživanja mamil. Leta 2001 je bil suspendiran, ko je kar dvakrat v osmih mesecih kršil protimamilarsko politiko lige NBA. Takrat je priznal, da je kadil marihuano, novinarjem pa povedal, da upa, da ga ljudje ne bodo sodili zaradi te napake. "Naredil sem nekaj napak in morda jih bom naredil še nakaj, a upam, da ne bodo tako velike kot ta … To se ne bo nikdar več ponovilo."

Odomov tesni prijatelj in nekdanji trener Jerry Degregorio pravi, da ima Lamar v kriznih situacijah navado pobegniti, se skriti pred težavami in biti sam. Lani je tako Odom za deset dni preprosto izginil in zapustil treninge pri ekipi Dallas Mavericks. Takrat so poročali, da naj bi bilo to zaradi bolezni njegovega očeta. "Šlo je za nekaj res osebnega in nekaj, kar sem moral rešiti," je bilo vse, kar je povedal, ko se je vrnil. "Nastopijo trenutki, ko moramo rešiti težave zunaj košarkarskih igrišč, da bi rešili težave na igrišču."