Venezuelka Stefania Fernandez je na prestolu zamenjala rojakinjo Dayano Mendoza. Foto: Reuters
Venezuelka Stefania Fernandez je na prestolu zamenjala rojakinjo Dayano Mendoza. Foto: Reuters

Prva spremljevalka je postala mis Dominikanske republike Ada Aimee de la Cruz, poleg njiju pa so se med pet finalistk uvrstile še tekmovalke s Kosova, iz Avstralije in Portorika. Slovenska predstavnica se tako ni uvrtsila med prvih pet.

58. finalni izbor za naslov mis universe letos gostijo Bahami. Na otoku Paradise se je strokovni žiriji predstavilo 84 lepotic. Na stavnicah sta sicer najvišje kotirali 19-letna Ekvadorka Sandra Vinces in 24-letna Islandka Ingibjorg Egilsdottir. Na uradni strani tekmovanja pa so bile najbolje ocenjene Brazilka, Tajka, Indonezijka, Perujka in Vietnamka; Mirela je v zadnji polovici tekmovalk.

Žirijo so tudi letos sestavljali predstavniki igralske stroke, modni kritiki, producenti, fotografi ... Med imeni pa najbolj izstopa argentinska manekenka Valeria Mazza.

Škandali, ''kuhinja'' ...
Kot na vsakem drugem tekmovanju tudi na mis vesolja ne gre brez škandalov. Letos je za kresanje iskric poskrbela Perujka Karen Schwarz, ki je v izboru za najlepše tradicionalno oblačilo nosila "diablado" - simbol Bolivije. To je razjarilo samega bolivijskega ministra za kulturo. Zmago v kategoriji najlepšega tradicionalnega oblačila je Perujki odnesla Panamka Diana Broce.

Izbor kot rešitev turistične sezone?
Bahamci upajo, da jim bo lepotni izbor pomagal izboljšati letošnjo porazno turistično sezono, čeprav prodaja 3.000 vstopnic za prireditev ni potekala najbolje. V zadnjih dneh so se odločili za posebne akcije, ki so za povprečenga domačina še vedno previsoke (od 122 do 523 evrov za ogled finala).

Na prireditvi so kot glasbeni gostje nastopili raper Flo Rida, duet David Guetta in Kelly Rowland ter ameriška zvezdnica resničnostnih oddaj Heidi Montag.