Igralka se je ostro odzvala na nedavni vdor v njeno zasebnost. Foto: Reuters
Igralka se je ostro odzvala na nedavni vdor v njeno zasebnost. Foto: Reuters
Jennifer Lawrence
Igralka zadnje tedne polni tabloide tudi na račun domnevne zveze s pevcem skupine Coldplay Chrisom Martinom. Foto: EPA

24-letna z oskarjem nagrajena igralka se je ostro odzvala na vdor v zasebnost, ki ga je doživela na začetku septembra, ko so na splet pricurljale njene zasebne fotografije. "Samo zato, ker sem javna oseba, ker sem igralka, še ne pomeni, da sem prosila za to. To ne pride s poklicem. To je moje telo in to bi morala biti moja odločitev. Dejstvo, da to ni moja odločitev, je naravnost ogabno. Ne morem verjeti, da živimo v takšnem svetu," je začela razlagati v intervjuju za novembrsko izdajo revije Vanity Fair.

Dejanja ni označila za škandal, temveč za seksualni zločin. Ob tem je poudarila, da se mora spremeniti zakon, in še enkrat dejala, da so za vdor krive spletne strani. "Že samega dejstva, da je lahko nekdo spolno izkoriščen oz. napaden, medtem ko se drugi finančno okoristi, nikakor ne razumem," je bila še ostra zvezdnica franšize Igre lakote. "Ne morem si zamisliti, kako je lahko nekdo tako brezskrben in prazen."

Brez besed za opravičilo
Takoj, ko je izvedela za vdor, se je hotela opravičiti, toda ni našla pravih besed. "Vsakič, ko sem poskušala nekaj napisati, sem se začela jokati ali pa sem postala zelo jezna. Začela sem pisati opravičilo, toda nič nisem obžalovala," je še dodala igralka.

Ob tem je ponovila, da je bila štiri leta v uspešnem razmerju na daljavo in da je imela dve možnosti: ali njen fant gleda pornografske filme ali pa njo. "Čas celi rane. Ne jočem več zaradi tega. Ne morem biti več jezna. Ne morem dovoliti, da je moja sreča odvisna od ljudi, ki jih bodo morda ujeli. Ker jih morda ne bodo. Moram najti svoj mir," je še povedala.

Hkrati je še enkrat pozvala vse medije, da je odločitev, ali bodo širili negativnost in laži: "Lahko storite nekaj dobrega."