Reese redno objavlja utrinke z Jadrana. V beneški veduti je uživala med vožnjo z beneškim vodnim taksijem - vaporettom. Foto: Facebook Reese Witherspoon
Reese redno objavlja utrinke z Jadrana. V beneški veduti je uživala med vožnjo z beneškim vodnim taksijem - vaporettom. Foto: Facebook Reese Witherspoon
Reese s prijateljico med sprehodom po beneških uličicah. Romantično mesto ob laguni bodo sicer zvezdniki preplavili konec meseca, ko bo na Lidu potekala že 73. izvedba beneškega filmskega festivala. Foto: Facebook Reese Witherspoon

40-letna hollywoodska zvezdnica svoj poletni oddih, ki ga pridno popisuje na svojih družabnih omrežjih, preživlja z osmimi prijateljicami, med katerimi je tudi modna oblikovalka Mary Alice Haney.

Dekleta so potovanje začela v Benetkah, kjer so obiskale muzej Peggy Guggenheim na Dorsoduru.

Ni jim bilo treba daleč, le skok čez kanal in že so uživale v razgledu na Canal Grande ob aperol-spritzih v elitnem hotelu Gritti, umeščenem v beneško palačo iz 15. stoletja, in terasnim barom Riva Lounge s strateškim pogledom na kanal in baziliko Santa Maria della Salute.

Sobe v hotelu, priljubljenem med zvezdniki, stanejo od tisoč evrov dalje.

Iz Benetk so jo dekleta mahnila v Rovinj, kjer so preživele en dan, nato pa z jahto Emelina Mary Aliceinega očeta, poslovneža Franklina Haneyja, pot nadaljevala na Kornate.

"Poletne počitnice na Hrvaškem!" je navdušena Reese pripisala ob fotografijah nalakiranih ženskih nohtov in videoposnetkih križarjenja med otoki.

U2 v Dalmaciji
Na Hrvaškem se te dni mudita tudi člana zasedbe U2 Adam Clayton in The Edge, ki sta z luksuzno jahto najprej obiskala Cavtat nedaleč od Dubrovnika, kjer sta s prijatelji in družino praznovala Edgeev 55. rojstni dan, preden se je druščina zasidrala na Hvaru.

Tisti, ki se te dni mudite na Brionih, pa lahko do konca tedna tam uzrete Ralpha Fiennesa in Vanesso Redgrave - britanska igralca namreč nastopata v predstavi Rihard III. v gledališču Ulysses, ki ga je že pred leti soustanovil hrvaški zvezdnik Rade Šerbedžija, ki vsako poletje vanj na gostovanje privabi zvezde svetovnega formata.

Arrived! #SummerAdventures

A photo posted by Reese Witherspoon (@reesewitherspoon) on Aug 6, 2016 at 8:51am PDT

This view #GirlsTrip2016 #SummerAdventures

A photo posted by Reese Witherspoon (@reesewitherspoon) on Aug 7, 2016 at 11:12am PDT

Goodnight, Venice #GirlsTrip2016 #SummerAdventures

A photo posted by Reese Witherspoon (@reesewitherspoon) on Aug 8, 2016 at 2:40pm PDT

Toe 2 toe #Croatia #SummerAdventures #GirlsTrip2016

A photo posted by Reese Witherspoon (@reesewitherspoon) on Aug 10, 2016 at 10:06am PDT

Let the games begin #summer #girlstrip

A photo posted by BY MARY ALICE HANEY (@haneyofficial) on Aug 8, 2016 at 8:00am PDT

The most incredible day at the Peggy Guggenheim museum. Thank you #thomaswoltz for the rare treat. #girlstrip2016

A photo posted by BY MARY ALICE HANEY (@haneyofficial) on Aug 9, 2016 at 11:43pm PDT

Cruising in Croatia #regram #girlstrip2016

A photo posted by BY MARY ALICE HANEY (@haneyofficial) on Aug 10, 2016 at 10:09am PDT