Jennifer Lawrence nikdar nima dlake na jeziku. Foto: EPA
Jennifer Lawrence nikdar nima dlake na jeziku. Foto: EPA

"Jennifer je protiveganska, protibrezglutenska potrošnica, ki je tik pred najinim intervjujem pravkar pojedla za zajtrk špagete z mesnimi kroglicami," je zapisal novinar revije Vanity Fair Sam Kashner, ki je z igralko pred kratkim opravil precej odmeven intervju. Kashner še pravi, da Lawrenceeva brezglutensko dieto označuje kar za "novo, kul motnjo prehranjevanja".

Mlada igralka sicer nikdar ni skrivala svojega sovraštva do najrazličnejših diet in strogih prehranjevalnih režimov. "Mislim, da so ljudje zgrajeni tako, kot so zgrajeni," je povedala za ET na Oskarjih leta 2011, medtem ko je na zadnji podelitvi oskarjev obupano iskala prigrizek in nazadnje hvaležno sprejela tisti sloviti kos pice. "Ob tem se spomnim na tisti slavni citat Kate Moss - "Nič ni tako slastnega okusa, kot je občutek suhosti" -, jaz pa vam lahko naštejem kar precej jedi, ki so bolj slastnega okusa kot občutek suhosti: kruh, krompir, zrezek z ocvrtim krompirčkom ..." je še odločna.

"Premočna" za Igre lakote
Zvezdnica franšize Igre lakote, ki so ji kritiki očitali, da je "premočna" za vlogo naslovne junakinje Katniss Everdeen, je lani za Harper's Bazaar spregovorila tudi o pritiskih biti vitek v Hollywoodu in tem, da jim ne misli podleči. Ob tem je omenila, kako so ji nekoč neposredno ukazali, da mora shujšati.

"Predme so razpostavili moje fotografije, na katerih sem bila skoraj gola, in mi rekli, naj jih uporabim kot motivacijo za hujšanje. Zdelo se jim je, da me to ne more prizadeti, glede na to, da imam uspešno kariero," je razlagala Lawrenceova. "Bilo je točno tako sranje, ki ga morajo igralke prenašati. Nekdo mi je rekel, da sem debela in da me bodo odpustili, če ne izgubim določenega števila kilogramov."

Jennifer je bila sicer ena tistih, ki so ji hekerji ukradli njene gole fotografije. Sodeč po njih, se igralki svoje (še vedno nadpovprečne) postave res ni treba prav nič sramovati.