Veljala sta za enega najtrdnejših hollywoodskih parov, mediji so jima nadeli ime Brangelina. Foto: Reuters
Veljala sta za enega najtrdnejših hollywoodskih parov, mediji so jima nadeli ime Brangelina. Foto: Reuters
Brad Pitt in Angelina Jolie
Skupaj imata šest otrok. Foto: Reuters
Angelina je kot razlog za ločitev navedla nepremostljive razlike. Foto: Reuters

Angelina je ločitvene papirje vložila v ponedeljek, danes pa je novico njen odvetnik Robert Offer potrdil v izjavi za javnost.

V njej je zapisano, da je Angelina to odločitev sprejela v dobro družine, dodali so, da igralka zadeve ne bo več komentirala. Vse obenem prosi za spoštovanje zasebnosti družine v tem trenutku, poroča Reuters.

Oglasil se je tudi Brad, za ameriški People je povedal, da je zelo žalosten zaradi ločitve, ampak da je zdaj najpomembneje dobro njunih otrok. Medije je zaprosil, da spoštujejo njihovo zasebnost v tem težavnem obdobju.

Kot piše ameriški TMZ, je Angelina kot razlog za ločitev navedla nepremostljive razlike. Zahtevala naj bi tudi skrbništvo nad njunimi šestimi otroki, Brad naj bi tako imel pravico do obiskov. Igralka ne zahteva preživnine od Brada.

Neimenovani viri so za TMZ povedali, da se igralca razhajata zaradi Bradovega načina vzgoje, Angelina naj ne bi več tolerirala njegovih metod.

Za razhod naj tako ne bi bila kriva nobena tretja oseba.

41-letna Angelina in 52-letni Brad sta v zvezi od leta 2004, zaročila sta se leta 2012, ko je igralec svojo izbranko zaprosil z zaročnim prstanom, ki ga je oblikoval posebej zanjo. Avgusta 2014 sta se v Franciji na svojem posestvu Chateau Miraval poročila.

Imata šest otrok, med njimi tri posvojene - Maddoxa (15) iz Kambodže, Vietnamca Paxa (12) in Etiopijko Zaharo (11), medtem ko so hči Shiloh (10) ter dvojčka Vivienne in Knox (8) biološki otroci.

Za Brada druga ločitev, za Angelino tretja
Za Pitta je to druga ločitev, saj je bil med letoma 2000 in 2005 poročen z Jennifer Aniston, za Joliejevo pa že tretja. Predtem je bila poročena z igralcema Jonnyjem Leejem Millerjem in Billyjem Bobom Thorntonom. Pitt je na videz popolni zakon z Anistonovo končal prav zaradi Joliejeve, ko je fatalno igralko spoznal na snemanju filma Gospod in gospa Smith.

Lani sta Angelina in Brad po desetletnem premoru (in filmu Gospod in gospa Smith) znova skupaj zaigrala na velikem platnu, v filmu By the Sea, ki ga je režirala prav Angelina.

Oba humanitarno dejavna
Pitt je zaslovel pred 25 leti z vlogo v filmu Thelma and Louise in zatem zaigral v številnih filmih ter postal ljubljenec Hollywooda. Za oskarja je bil nominiran dvakrat, kipec pa je prejel kot producent filma 12 let suženj, ki ga je režiral Steve McQueen.

Angelina Jolie je na filmsko sceno vstopila z vlogo v filmu Nore in svobodne, za katero je dobila tudi oskarja za stransko vlogo. Trenutno je bolj v ospredju zaradi svojih režij in humanitarne dejavnosti. Več let je bila ambasadorka dobre volje in se ukvarjala z begunsko problematiko, na podlagi lastne izkušnje pa je postala tudi aktivistka na področju boja proti raku. Igralka si je najprej dala preventivno odstraniti dojki, nato pa se je zaradi predrakavih sprememb odločila še za odstranitev jajčnikov. Zaradi raka je izgubila mamo, babico in teto.

Par, ki je bil v javnosti znan tudi kot Brangelina, se je neštetokrat sprehodil po rdeči preprogi, nekaj fotoutrinkov si lahko pogledate spodaj.