Brown se je znova znašel v navzkrižju z zakonom. Foto: Reuters
Brown se je znova znašel v navzkrižju z zakonom. Foto: Reuters
Chris Brown, aretacija
Pred pevčevim domom so se zbrali številni novinarji in policisti. Foto: Reuters

zvezdnika r'n'b-ja Chrisa Browna so v Los Angelesu znova aretirali - tokrat zaradi suma napada na žensko s smrtonosnim orožjem.

Incident se je začel v torek dopoldne, ko je losangeleška policija prejela klic ženske, ki je trdila, da ji je Brown grozil s pištolo. Ženska, ki je prijavila Browna, je po poročanju Los Angeles Times Baylee Curran. Ta se je po Brownovem povabilu odpravila skupaj s prijateljico in poslovnim sodelavcem na sestanek z njim. Z njim se je želela pogovarjati o nadaljnjih projektih.

V hiši jo je pričakalo več ljudi, ki so pogovarjali, zato je šla na dvorišče, da bi zajela nekaj svežega zraka. Z Brownom se je soočila, ko je stopila nazaj v hišo. Tam je neki moški razkazoval diamantne zapestnice, ogrlice in ure, ki so privabile pozornost Curranove.

"Ne vem, ali je bil Crisov prijatelj, toda rekel mi je, naj se umaknem od diamantne ogrlice, in me začel zmerjati. Takrat je Chris potegnil pištolo in mi rekel, naj grem ven. 'Sit sem vaju, dekleta. Pojdite ven,' je še dodal," se je spominjala Curranova.

Preden je lahko pobegnila s pevčeve posesti, je morala podpisati pogodbo o varovanju zaupnosti. Policija je nato več ur stala pred Brownovo hišo, ker jim ni hotel odpreti vrat. Pevec je v brezizhodnem položaju objavil serijo videoposnetkov na družbenih omrežjih, v katerih je zmerjal policijo in trdil, da je po krivici preganjan. Policija je Browna izpustila, potem ko je plačal okoli 24.000 evrov varščine.

Zadnje poglavje losangeleških policistov v boju za pravico nad zvezdniki se je končalo pozno popoldne, ko so odpeljali Browna v pripor, nato pa so ga aretirali. To pa je le še eden v nizu prekrškov znanega pevca r'n'b-ja. Najzloglasnejši je še vedno napad leta 2009 na takratno dekle Rihanno. Zato je moral odslužiti šest let pogojne kazni, ko je priznal svojo krivdo.

Prav tako je moral odslužiti 1.000 ur javnih del in obiskovati predavanja proti nasilju v družini. Zadnja leta je naredič več prekrškov, med njimi so bili vožnja brez vozniškega izpita, beg pred policisti, napad na osebo zunaj nekega hotela v Washingtonu ... Tudi njegov nekdanji menedžer Michael Guirguis, bolje znan kot Mike G, je proti Brownu junija vložil tožbo zaradi domnevnega napada.