Od načrotvane poroke ne bo nič, William je spet na 'trgu samskih'. Foto: Reuters
Od načrotvane poroke ne bo nič, William je spet na 'trgu samskih'. Foto: Reuters
Kate Middleton
Mediji so letos poročali, da je Kate slava stopila v glavo, saj naj bi svojo prepoznavnost začela izkoriščati za prejemanje dragih daril. Foto: Reuters
Princ William
Odločil se je za vojaški poklic, pri tem pa mu je sledil tudi mlajši brat Harry. Foto: Reuters

Po poročanju BBC-ja naj bi bil razlog za konec romance ta, da William, drugi v vrsti za kraljevi prestol, še ni pripravljen na poroko. "Počuti se premladega in ne dovolj zrelega," so zapisali viri blizu dvora.

Kraljevi predstavnik Nicholas Witchell se je na novico že odzval: "Za vse nas je to presenečenje, saj se je njuna zveza zdela trdna in stabilna." Dodal je še, da misli, da je konec njune romance pospešil Williamov odhod na vojaško vadišče v Dorset prejšnji mesec.

Skupna odločitev za prijateljski konec?
Par se namreč po tem ni videl več kot enkrat tedensko, kar bi lahko bil razlog za njuno odtujitev.

Witchnell je še dejal: "Kakor se mi dozdeva, bi lahko šlo bolj za njegovo odločitev kot za njeno. Večkrat je poudaril, da se še ne misli poročiti. Prepričan pa sem, da se ni med njiju vpletla tretja oseba, ampak da gre samo in izključno za njuno zadevo."

Priljubljeni par je bil od leta 2001, ko sta se spoznala na univerzi St. Andrews na Škotskem, stalno na očeh britanskih medijev, česar se predvsem privlačna Kate nikoli ni navadila.

Tožba zaradi fotografij od blizu
V začetku aprila se je s časopisom Daily Mirror dogovorila za poravnavo zaradi nadlegovanja, ko je časopis objavil serijo njenih fotografij, saj je dejala, da ni "storila ničesar takega, da bi si zaslužila naval medijev". V njen bran je stopil tudi princ.

Niti sekundo ni mogla mirno zadihati
V začetku leta, ko so se okrepili namigi, da bi mlada zaljubljenca lahko svojo ljubezen zapečatila z zaroko, so se množice navdušencev zbirale pred Katinim domovanjem, kar jo je spravljalo ob živce. Janurja so morali v nekem nočnem klubu, ki sta ga William in Kate obiskala, posredovati celo policisti, da so nadležne paparace spravili na primerno razdaljo.

Pritisk medijev ni popustil niti po tem, ko so njeni odvetniki medije pozvali, naj njo in njeno družino pustijo pri miru. "Biti Kate Middleton" je namreč postalo nevzdržno, saj so ji fotografi po tem, ko je zapustila univerzo, sledili noč in dan.

Povsem navadno dekle, ki je osvojilo modro kri
Kate, hči podjetnikov srednjega razreda, se je Britancem in tudi dvoru zelo priljubila, saj velja za pametno, razgledano, umirjeno in prijetno osebo, ki se zna vesti in oblačiti visoki družbi primerno. Vsi po vrsti so se strinjali, da bi lahko nekega dne postala "kraljica Kate".

25-letnica, ki je eno leto starejša od Williama, po opravljeni diplomi zdaj dela v nekem modnem podjetju.