"Včasih poskusiš kaj novega in nato vidiš svojo sliko in si rečeš: 'O, Bog.' Ker si videti grozno," je bila odkrita Courteney, ki se je v spomin tv-gledalcev najbolj vtisnila kot nevrotična Monica iz Prijateljev. Foto: Reuters

Njena iskrena izpoved je nastala na dokaj nenavadnem kraju: na odpravi z britanskim pustolovcem Bearom Gryllsom po irskem višavju, kjer sta se med drugim spuščala po strmih klifih in si delila ličinke iz gnijoče ovce. "Staranje ni najlažja stvar, a me je izučilo," je Coxova priznala v epizodi Running Wild with Bear Grylls, NBC-jevi seriji, v kateri se v divjino podajajo slavne osebnosti, in dodala, da je zdaj veliko bolj sproščena glede svojega videza kot v preteklosti, ko je preizkusila tudi botoks in lasersko zdravljenje za pomlajevanje: "Včasih poskusiš kaj novega in nato vidiš svojo sliko in si rečeš: 'O, Bog.' Ker si videti grozno. Na sebi sem preizkusila stvari, ki jih obžalujem, a so k sreči takšne vrste posegi, ki sčasoma izzvenijo. Zato imam zdaj nov moto: 'Kar bo, bo.'"

V hčeri Coco "vidi veliko sebe"
Coxova, ki je Bearu potarnala še o okrutnih spletnih komentatorjih ("Če želim biti slabe volje, grem samo brat komentarje na Daily Mailu.") in dodala, da je "fantastična" stvar glede staranja to, da lahko spremlja odraščanje svoje hčere Coco (12-letnica je sad njenega zakona z igralcem Davidom Arquettom), v kateri "vidi veliko sebe", je še ena v vrsti zvezdnic, ki so odkrito spregovorile o pritiskih, ki jih Hollywood izvaja na ženske glede njihovega videza. Courtneyjina prijateljica in soigralka iz Prijateljev, 47-letna Jennifer Aniston, je prejšnji mesec zapisala, da ima dovolj "nadzora na ravni športa in kritik na račun teles, ki jih sliši vsak dan", medtem ko se je njena vrstnica po letih, oskarjevka Renee Zellweger, odzvala na namigovanja, da si je dala plastično operirati obraz, predvsem v območju oči.

"Presuha, predebela, prestara, lepša kot rjavolaska, s celulitom na stegnih, škandal z liftingom, plešasta, z debelim trebuhom ali noseča? Grdi čevlji, grda stopala, grd nasmeh, grde roke, grda obleka, grd smeh; naslovi iz medijev, ki kažejo na to, kaj so spremenljivke, s katerimi se določa vrednost neke osebe," je Renee zapisala na svojem blogu za Huffington Post.