Po Meghaninem prstanu in belem plašču je neznansko povpraševanje. Foto: EPA
Po Meghaninem prstanu in belem plašču je neznansko povpraševanje. Foto: EPA
3.000 ljudi čaka v vrsti za torbico, ki jo je na prvem uradnem obisku nosila Harryjeva zaročenka. Foto: EPA

Ko sta pred desetimi dnevi rdečelasi Harry in ameriška igralka, najbolj znana po vlogi v televizijski seriji Nepremagljivi dvojec, javno oznanila zaroko, se je na prstu Meghan Markle svetil zaročni prstan, ki ga je kraljevim draguljarjem pomagal oblikovati princ sam, pri tem pa je uporabil diamante, ki jih je podedoval po pokojni materi.

V draguljarni, ki sodeluje z britanskim dvorom, pa zdaj opisujejo, kako jih je osupnilo neznansko povpraševanje po repliki tega prstana, vendar pravijo, da so vse stranke zavrnili. Prav tako novinarje, ki so jih spraševali po ceni prstana. "Draguljarji smo kot zdravniki - nikoli ne razpravljamo o svojih pacientih," se je ob tem pošalil nekdanji kraljevi draguljar David Thomas.

Hočejo tudi plašč in torbico
Prstan pa ni edina stvar, po kateri želijo ljudje oponašati novo članico britanske kraljeve družine. Na razglasitvi zaroke je Meghan nosila bel plašč znamke The Label.

"Zaloga je pošla v nekaj sekundah. Ogromno povpraševanje nas veseli, ampak zdaj se spopadamo s posledicami tega. Vsi bi ga radi imeli, ampak mi nočemo 10.000 belih plaščev tam zunaj, ostati mora ekskluziven," je povedal direktor podjetja John Label. Enak plašč bo sicer spet na voljo v kolekciji pomlad 2018, vendar v zelo omejeni izdaji, poimenovali pa ga bodo preprosto The Meghan.

Podobno izkušnjo imajo pri Strathberryju, saj je prinčeva zaročenka na prvem skupnem obisku uradnega dogodka nosila njihovo torbico in zanimanje za to znamko je poskočilo v nebo.

"Povpraševanje je neverjetno, telefoni nam ves čas zvonijo in število obiskovalcev naše spletne strani je poskočilo za 5.000 odstotkov," pri blagovni znamki kar ne morejo verjeti. 3.000 strank pa čaka na obvestilo, kdaj bo Meghanina torbica spet na voljo - pri podjetju obljubljajo, da sredi januarja.

Poroka bo maja
Meghan in Harry, ki sta skupaj od julija lani, se bosta poročila 26. maja prihodnje leto v kapeli svetega Jurija v Windsorskem gradu.

V intervjuju za BBC je Meghan potrdila, da je igralsko kariero končala - s selitvijo v London in poroko na dvor se bo preusmerila v dobrodelne projekte, v katerih bosta združila moči s Harryjem.