Nekdanja partnerica Johnnyja Deppa v oglasu nosi rumeno obleko z volančki in zeleno jakno s svetlečimi kamni v kombinaciji s hlačami cvetličnega potiska. Foto: H&M
Nekdanja partnerica Johnnyja Deppa v oglasu nosi rumeno obleko z volančki in zeleno jakno s svetlečimi kamni v kombinaciji s hlačami cvetličnega potiska. Foto: H&M

Vse je del obveze oblikovalcev trgovin H & M za trajnostni razvoj, s čimer želi prikazati, da je lahko tudi najboljša moda narejena iz bolj obstojnih materialov. Celotna kolekcija je tako narejena iz materialov, kot so organski bombaž, reciklirani poliester in tencel.

"Vesela sem, da sem lahko del nečesa, kot je Conscious kolekcija pri H & M. Po svojih najboljših močeh se trudim kupovati trajnostno, slog vintage pa tako predstavlja velik del moje garderobe. Všeč mi je ta okoljsko ozaveščen slog. Tudi sama nosim in znova uporabim stara oblačila," je sodelovanje komentirala 40-letna manekenka. Pred njo so sicer izdelke znamke H & M predstavljale že številne zvezdnice, med drugim Cindy Crawford, Naomi Campbell, Kylie Minogue, David Beckham in Lana Del Rey.

Pomladna kolekcija vsebuje tudi modne dodatke in čevlje, linijo oblačila za moške, za katere so izdelali suknjiče, hlače, majice s potiskom ikat in kratke hlače, ter oblačila za otroke z igrivimi potiski. Oblačila bodo v prodajalnah na voljo konec marca.

Sočasno z novo kampanjo H & M začenja tudi aktivno zbiranje oblačil. Stranke bodo lahko v izbrane trgovine prinesle oblačila katere koli znamke, ki jih ne potrebujejo več. V zameno za vsako prineseno vrečo bodo prejela vrednostni bon, vsaka stranka pa lahko prinese največ dve vreči oblačil na dan. S tem želi švedski trgovec z oblačili zmanjšati odlaganje oblačil na odlagališča za odpadke.