Tom Ford bi v Beli hiši zavrnil tako Melanio Trump kot Hillary Clinton. Foto: Reuters
Tom Ford bi v Beli hiši zavrnil tako Melanio Trump kot Hillary Clinton. Foto: Reuters
Tom Ford, modni oblikovalec
Tom Ford je zaslovel kot kreativni direktor pri Gucciju in Yves Saint Laurentu, nato pa ustanovil svojo blagovno znamko. Foto: EPA

Poročali smo, da je sredi novembra modna oblikovalka Sophie Theallet, po katere oblačilih je zadnja leta pogosto posegla tudi odhajajoča prva dama Michelle Obama, razburila modno srenjo z odprtim pismom, v katerem kolege oblikovalce poziva k bojkotu Melanie Trump, žene novoizvoljenega ameriškega predsednika.

"Modna industrija ne podpira rasizma, seksizma in ksenofobije, ki jih propagira njen soprog Donald Trump," je navedla kot razlog.

Njeni kolegi so po pozivu raje modro molčali, saj se očitno niso želeli postaviti ne na eno ne na drugo stran, nato pa je tišino prekinil Tommy Hilfiger, ki je javnost opomnil, da to, kdo oblači koga, ne bi smelo biti politično vprašanje. "Mislim, da je Melania zelo lepa ženska in vsak oblikovalec bi moral biti ponosen, da jo lahko obleče," je dodal.

Melanio že zavrnil ...
Z njim pa se ne strinja Tom Ford, ki je v intervjuju za The View povedal, da je že pred leti dobil ponudbo, da bi oblačil Melanio, vendar je to zavrnil.

"Ni se mi zdela primerna za mojo blagovno znamko," je pojasnil svojo odločitev oblikovalec, ki je zaslovel kot kreativni direktor pri Gucciju in Yves Saint Laurentu, nato pa ustanovil svojo blagovno znamko.

... pa tudi Hillary bi
A Ford, sicer deklarirani demokrat, ki je javno priznal, da je glasoval za Hillary in da obžaluje, da ni prišla v Belo hišo, se ne strinja niti s Thealletovo. Izjavil je, da namreč ne bi oblačil niti Clintonove.

"Da sem zadnjih osem let lahko oblačila prvo damo Michelle Obama, je bil zame vrhunec kariere in velika čast. Michelle je prispevala k prepoznavnosti in ugledu naše znamke po vsem svetu," je Sophie Theallet zapisala v omenjenem pismu, v katerem je pozvala k bojkotu Melanie. Ford pa nasprotno meni, da za njegovo blagovno znamko v Beli hiši ne bi smelo biti prostora.

Draga oblačila v Beli hiši nimajo kaj iskati
"Mislim, da dama na takem položaju ne bi smela nositi mojih oblačil, ker so predraga,
" je bil jasen oblikovalec, katerega oblačila stanejo tudi več tisoč dolarjev.

"Pa ne mislim tega v slabem smislu, cena ni prenapihnjena, toliko pač stane ves proces izdelave. Ampak če se želiš povezati z ljudstvom, mislim da ne bi smel nositi tako dragih oblek," je pojasnil Ford.

Izjema za angleško kraljico
Voditeljica pogovorne oddaje Joy Behar ga je sicer opomnila, da je tudi sam že oblekel Michelle Obama.

A Ford je odgovoril, da je šlo pri tem za edinstveno priložnost, saj je bila ameriška prva dama povabljena na večerjo k angleški kraljici v Buchinghamsko palačo. "Zdelo se mi je primerno in to je bila čast," je dejal.