Benjamin se je vmes preizkusil tudi že kot igralec, prav tako pa je v preteklosti priznal, da se želi posvetiti vizualni umetnosti. Foto: Reuters
Benjamin se je vmes preizkusil tudi že kot igralec, prav tako pa je v preteklosti priznal, da se želi posvetiti vizualni umetnosti. Foto: Reuters
OutKast
Big Boi in André 3000 sta dvojec, ki je lastnoročno postavil atlantski hiphop na svetovni glasbeni zemljevid s skladbami, kot so Ms. Jackson, So Fresh, So Clean, ATliens, Hey Ya!, Roses ... Foto: Reuters

"Na neki način mi je všeč, da nisem več del rap scene. Vedno bolj se oddaljujem od pompa, ki obdaja izdajo novega albuma - pritiska, da si v studiu in da tam poskušaš ustvariti nekaj novega," je priznal raper v pogovoru za revijo Complex. Ob tem je Benjamin, ki ga oboževalci skupine poznajo bolj pod vzdevkom André 3000, priznal, da ni nikoli pričakoval, da bo njegova raperska kariera trajala tako dolgo, kot je.

"Ko sem bil star 25 let, sem si rekel, da ne želim rapati pri 30. Zdaj sem star 42 in še bolj razmišljam o tem. Si res želim, da bom rapal pri 50? Ko gledam druge raperje svoje starosti, jih pohvalim, toda sprašujem se, od kod črpajo navdih," je še razlagal Benjamin. Tako zase pravi, da vedno bolj razmišlja, kaj bo počel čez deset let. "In upam, da ne bom rapal," je še zaključil.

Čeprav trenutno ne najde motivacije za samostojne projekte ali ustvarjanja za OutKast, pravi, da še vedno uživa pri sodelovanju z izvajalci, kot sta Frank Ocean in Travis Scott. "Ko delam sam, samo sedim, vrtim palce od dolgočasja in si govorim, da bom naredil stvari jutri. Ko pa sodeluješ z drugimi ljudmi, se zgodi neka posebna čarovnija," je še dodal raper.

OutKast sta skozi leta delovanja postala ena najbolj sprejemljivih hiphoperskih izvajalcev v "mainstreamu". Konec koncev sta leta 2004 prejela prestižnega grammyja za album leta (to je v svetu hiphopa uspelo le še Lauryn Hill, lani pa je bil blizu Kendrick Lamar).

Prvenec Southernplayalisticadillacmuzik sta izdala leta 1994 in s tem postavila na zemljevid "južnjaški rap". Z albumom ATliens sta dosegla platinasto naklado, z albumom Aquemini sta se dokončno uveljavila v svetu hiphopa, z albumom Stankonia pa sta si priborila nominacijo za najboljši album. Pozneje sta ga osvojila z albumom Speakerboxxx/The Love Below.