"Takrat si nisem mogla privoščiti praktično ničesar." Foto: Reuters

"Stilist je dejal, da k čudoviti obleki spadajo tudi popolni čevlji. Ampak v tistem času film še ni bil na velikih platnih, zato nihče ni vedel, kdo sem," je 31-letnica dejala v The Ellen Show.

Čeprav se je njena kariera počasi začela vzpenjati, je bila v tistem času še vedno brez denarja. "Dizajnerji mi niso bili pripravljeni posoditi čevljev za najrazličnejše prireditve in nastope v javnosti. Od mene so vsi pričakovali, da bom kupovala čevlje Christiana Louboutina. Komaj sem shajala, tako da si tega enostavno nisem mogla privoščiti."

"Ekipo sem celo prosila, da v primeru nadaljnjih potovanj za promocijo filma namesto zapravljanja za prebivanje v prestižnem hotelu nekaj denarja dajo kar meni - v odgovor sem dobila precej oster ne."

Dodala je, da se v tistem času ni želela pojavljati v javnosti, čeprav se je morala. "Pretvarjala sem se, da sem srečna. Vsak, ki je nominiran za oskarja, naj bi bil srečen. Meni pa se je zdelo grozljivo, da sem fotografom pozirala v obleki, ki je stala več, kot bodo nekateri ljudje zaslužili v celem življenju. Enostavno se mi ni zdelo prav."

Tisto leto je šel oskar za najboljšo stransko vlogo v roke Mo'Nique za upodobitev Mary Lee Johnston v filmu Precious, za Kendrickovo pa je bila nominacija vseeno odskočna deska, saj je od leta 2009 igrala v kar 26 filmih.