Veronica Lario je zahtevala ločitev, potem ko je izbruhnila afera, v kateri so njenega moža začeli povezovati z mladoletnimi dekleti. Foto: EPA
Veronica Lario je zahtevala ločitev, potem ko je izbruhnila afera, v kateri so njenega moža začeli povezovati z mladoletnimi dekleti. Foto: EPA
Silvio Berlusconi
Politična kariera se mu sesuva kot hišica iz kart, a vsaj doma ga pričaka mična Francesca. Foto: EPA

Vsota je še vedno ogromna, a če vemo, da je lani sodišče v Monzi odločilo, da mora nekdanji italijanski premier in medijski mogotec Veronici Lario, s katero sta se razšla leta 2009, plačevati tri milijone evrov mesečne preživnine, gre pravzaprav za odlično novico zanj. Berlusconi je takrat razsodbo ostro kritiziral in dejal, da so odločitev sprejele "tri feministične in komunistične sodnice".

Se bo Lariova pritožila?
Po odločitvi sodišča je Berlusconi sarkastično izjavil, da bo morala Lariova vsak dan zgodaj vstati, da ji bo uspelo do večera zapraviti vseh njegovih 100.000 evrov, kolikor jih dobi na dan.

Na sodbo se je pritožil in sodišče mu je ugodilo ter znesek, ki ga mora plačevati nekdanji ženi, zmanjšalo na 1,4 milijone evrov. A tudi 57-letna Lariova se še lahko pritoži. Pravni postopki glede ločitve nekdanjih zakoncev Berlusconi sicer še niso končani. Veronica Lario, nekdanja igralka, je bila v zakonu z Berlusconijem več kot 22 let, z njim pa ima tudi tri otroke. Kot razlog za ločitev je navedla njegov skok čez plot s 17-letnico.

Francesca: Naredila bom red v hiši
77-letni politik pa je zdaj zaročen z 28-letno Francesco Pascale. Ta je nedavno razkrila, da je njen Silvio vrsto let brezglavo zapravljal in imel v gospodinjstvu popoln nered. Nekdanja trgovinska pomočnica je bila na primer šokirana, ko je ugotovila, da njen izbranec plačuje po 80 evrov za kilogram stročjega fižola - približno 16-krat več, kot bi zanj odštel na tržnici.

Poleg tega je dolgo naročal velikanske količine svežih rib, čeprav jih sploh ne mara. Kot je dejala, je Silvio izbral prav njo, ker je v njegovo življenje vnesla red, upa pa, da jo bo kmalu zaprosil za roko in bo postala njegova tretja žena. Vanj se je zagledala že kot najstnica, na strankarskem shodu mu je ponudila svojo telefonsko številko.

Udarec za udarcem
Berlusconi se sicer že leta pritožuje, da so sodniki v postopkih zoper njega pristranski in da vedno razsodijo v njegovo škodo. Spomnimo, poleti je bil zaradi davčne utaje obsojen na leto dni zaporne kazni, a je zaprosil za prestajanje kazni z opravljanjem družbenokoristnega dela. Na razsodbe v več drugih sodnih postopkih, v katerih je sodišče med drugim odločilo, da je kriv nezakonitega prisluškovanja in plačevanja za spolne odnose z mladoletnico, pa se je Berlusconi pritožil. Prejšnji mesec mu je spodletel poskus rušenja vlade Enrica Lette, v soboto pa mu je milansko sodišče za dve leti prepovedalo opravljanje javne službe.