Arcade Fire se kmalu vračajo z novim albumom, ki bo nasledil njihovo izjemno ploščo The Suburbs. Foto: MMC RTV SLO
Arcade Fire se kmalu vračajo z novim albumom, ki bo nasledil njihovo izjemno ploščo The Suburbs. Foto: MMC RTV SLO

V omenjeni stavbi v Farnhamu v kanadski provinci Quebec je kritiško priznana montrealska zasedba posnela svoj drugi in tretji album (prvi je izšel leta 2007, drugi 2010), a so morali po poročanju Pitchforka cerkev zapustiti, potem ko se je sesedla streha.

Ugodna cena za "očarljivi" objekt
Zasedba svoj četrti studijski album snema na novi lokaciji, so pa na Twitterju objavili oglas za nepremičnino, ki jo prodajajo za 325.000 dolarjev (približno 244.000 evrov), a bo treba nameniti še nekaj deset tisočakov za popravilo strehe.

V oglasu piše: "V očarljivi cerkvi, v kateri je bila nekoč majhna koncertna dvorana, nato pa snemalni studio, je mogoče tudi bivati. Zaradi arhitekturne posebnosti je lahko popolna lokacija za umetniški atelje, kraj za molitve, kulturne, skupnostne ali drugačne organizacije. Privoščite svojemu projektu edinstveno lokacijo!"

Dobra "težava": preveč pesmi
Kot smo že pisali, so v začetku decembra Arcade Fire razkrili, da novi album ustvarjajo s pomočjo Jamesa Murphyja (LCD Soundsystem, DFA Records), še vedno pa je pri nastajanju dejaven njihov dolgoletni sodelavec Markus Dravs. Imeli naj bi dobro "težavo": posneli že preveč pesmi, bilo naj bi jih dovolj za kar dva albuma.

Pred nekaj meseci je zasedba v New Yorku predstavila novo pesem z naslovom Crucified, poslušajte jo spodaj.