Storitev dostave pošiljk z brezpilotnimi letalniki razvijajo tudi v spletnem trgovcu Amazon. Foto: EPA
Storitev dostave pošiljk z brezpilotnimi letalniki razvijajo tudi v spletnem trgovcu Amazon. Foto: EPA

"Z dostavo z brezpilotnimi letalniki želimo nakupovanje našim uporabnikom še olajšati. Tako jim lahko še hitreje dostavimo izdelke iz trgovine v njihov dom, tudi ko gre za izdelke, namenjene takojšnjemu zaužitju. V prihodnje načrtujemo, da bi tako lahko že v nekaj minutah dostavili kupcem prav vse izdelke, ki so na voljo v naših trgovinah," je povedal Jesus Delgado Jenkins iz družbe 7-Eleven, ki je združila moči s s tehnološkim zagonskim podjetjem Flirte.

Nekatere ameriške verige s hitro prehrano letalnike občasno sicer že uporabljajo za dostavo hrane, a dostava, ki jo je opravil 7-Eleven, velja za prvo uradno dostavo z brezpilotnim letalnikom v ZDA, saj jo je odobrila ameriška agencija za letalstvo.

Z letalniki bi dostavljali tudi humanitarno pomoč
"Navdušeni smo, da 7-Eleven, ki je največja trgovska veriga z izdelki za vsakdanjo uporabo na svetu, sprejema nove tehnologije in sodeluje z nami v prizadevanjih, da omogočimo dostavo iz trgovine z letalniki vsem ljudem na svetu," je ob tej priložnosti povedal direktor podjetja Flirtey Matt Sweeny.

Flirtey sicer sodeluje tudi pri razvoju tehnologije za dostavo pošiljk humanitarne pomoči z brezpilotnimi letalniki.